Hallo, Rico

Rico

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Rico op social media:
Naam:
Rico
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 6 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
120240120

Bezoek RICO op onze website en klik dadelijk door naar onze vragenlijst: https://dierenasielsinttruiden.be/dieren_in_het_asiel/rico/

Achtergrond

Rico is een knappe, beresterke Amerikaanse Stafford, geboren in december 2021. Hij kwam in begin april binnen na een erge traumatische gebeurtenis in zijn voormalige thuis.

Karakter

Hoewel hij vanaf moment één in het asiel altijd braaf is geweest, was hij in het begin dus wat gespannen en wilde niet zo graag écht contact leggen met iemand. Alsof hij een stoer muurtje om zich had gebouwd. Beetje bij beetje durfde Rico zich uiteindelijk meer te ontspannen tijdens de speltrainingen en wandelingen. Waar hij tijdens de eerste aandachtsmomenten zich wat ‘groter’ hield en af en toe opdringerig kon zijn , zie je nu dat hij open bloeit naar de mensen die hij kent en dan ook hun grenzen respecteert. Hij legt wel vlot contact met nieuwe mensen.

Hij begint intens te genieten van de wandelingen (waar hij met succes leert om naast je te lopen) en wordt helemaal enthousiast wanneer hij achter een balletje mag aanlopen! Rico kan al flink zitten, de rest van de basiscues worden hem stap voor stap aangeleerd nu hij er klaar voor is. Het is eigenlijk geweldig hoe tolerant en open Rico is na wat hij heeft meegemaakt. Hij heeft altijd binnen geleefd, is zindelijk en kan prima meerijden met de auto!

Plaatsing

Honden en andere dieren vindt hij in het asiel niet zo leuk, maar we kunnen hem prima afleiden en leren dat hij zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Hij is niet reactief, wat wel fijn is. Een thuis zonder andere dieren is belangrijk. Verder krijgt hij in het asiel nu ook benchtraining en heeft Rico een goed afgesloten tuin nodig om zijn energie kwijt te kunnen.

Door zijn recente trauma zijn we op zoek naar een warme thuis zonder kleine kinderen. Baasjes die hem respecteren en die hem met liefde en spel terug kunnen leren relaxen en genieten van het leven. Omdat Rico tijd en zeker ook grenzen nodig heeft, is een ervaren en consequente aanpak zeker gewenst.

Rico verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden