Hallo, Donny

Donny

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Donny op social media:
Naam:
Donny
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 7 maand
Ras:
Maltezer
Referentie:
1707

Donny kwam in het asiel terecht via een schrijnende situatie. Er leefden hier meerdere honden in zeer onhygiënische omstandigheden, waarin ze zowel aan liefde als aan (medische) zorgen ontzettend veel tekort kwamen. Gelukkig werden er een aantal honden vrijwillig afgestaan, waardoor de situatie beetje bij beetje kan verbeteren.

Donny leefde in een onhygiënisch hok in een schuur samen met Prince en Mika. Hij is door dit verleden ontzettend bang van mensen. Op de korte periode die hij in het asiel zit, zien we zeker beterschap. Bij mensen die hij vertrouwt, komt hij dichter en dichterbij. We zijn ervan overtuigd dat hij in een rustig gezin gaat ontplooien tot een fijne gezinshond.

Deze kleine kapoen voelt zichzelf momenteel erg thuis in het asiel. Dit is zijn veilige haven, en je hoort ook als er iemand zijn verblijfplaats binnentreedt, die hij niet kent. Dan maakt hij van zijn oren. Kent hij jou wel? Dan krijg je een dolenthousiast hondje die uitgebreid met zijn staartje kwispelt. Ga je op de grond zitten, dan springt hij vrolijk op je schoot. Aaien vindt hij alleen onderaan zijn hoofdje fijn. Als je hem langs boven aait, dan duikt hij in elkaar en zal hij terug afstand nemen.

Donny werd medisch gecontroleerd en heeft rechtsachter patella luxatie. De dierenarts raadt aan om, van zodra het vertrouwen is opgebouwd, te beginnen met fysiotherapie. Belangrijk is dat dit goed in het oog blijft gehouden worden en dat er in de toekomst wordt geïnvesteerd in spieropbouw. Op dit moment kan hij nog niet aan de leiband wandelen, wat dit natuurlijk moeilijk maakt. Een operatie lijkt momenteel nog niet nodig.

Hij is zindelijk, mits hij toegang heeft tot een buitenruimte. Hierdoor zou hij het wel erg fijn vinden om in een huis met goed omheinde tuin. Hij is geen sloper, buiten fluffy mandjes. Die kan hij doen laten sneeuwen. Hij kan even alleen blijven, maar heeft dit nooit gedaan zonder het gezelschap van een andere hond.

Ondanks dat hij altijd heeft samengeleefd met een andere hond, heeft hij hier geen behoefte aan. Hij is niet lief tegenover zijn medebewoners en zoekt gewoon een plaats waar hij tot rust kan komen. Hij is ten opzichte van aandacht en eten ontzettend jaloers, en wil die aandacht in zijn toekomstige thuis gewoon voor zichzelf. Bij voorkeur plaatsen we hem dus zonder andere honden in een rustig gezin, die het geduld hebben om met hem te werken aan zijn zelfvertrouwen.

Zijn omgang met katten is onbekend, maar kan zeker bekeken worden.

We plaatsen Donny niet bij kinderen onder de 8 jaar. Belangrijk is dat alle gezinsleden op dezelfde manier met hem te werk gaan, en hem nergens toe forceren. (h)erkennen van zijn grenzen is belangrijk, en deze mooi leren te respecteren. Donny heeft een verleden dat niet zomaar wordt uigewist. Maar met de juiste begeleiding, liefde en geduld gaat Donny een rooskleurige toekomst tegemoet.

Een thuis waar hij in alle woonruimtes welkom is, een leuk tuintje waar hij regelmatig zijn pootjes kan strekken, misschien wel een plaatsje op de zetel en een geduldige omgang binnen het gezin zodat Donny zelf het initiatief kan nemen qua contact. Dit vormt het droomscenario voor onze Donny Juan.

Denk je deze jongeman in jouw gezin op te nemen? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met onze kleine gekkerd.

Donny verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw