Hallo, Sady

Sady

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Sady op social media:
Naam:
Sady
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
5 jaar en 2 maand
Ras:
Duitse Herdershond
Referentie:
1721

Sady is afkomstig van een grote inbeslagname buiten onze regio. Gezien er een zodanig groot aantal herders aanwezig waren, werden ze verdeeld over meerdere dierenasielen. Toen we enkele honden moesten gaan ‘uitkiezen’, viel ons oog gelijk op deze zwarte dame. Ze was zo ontzettend mager, haar pels was in verschrikkelijke conditie, er zijn stukjes uit haar oor geknabbeld, haar tanden waren afgebroken en haar staart zou er gewoon zijn ‘afgevallen’ bij het pension waar ze tijdelijk verbleef. Naast haar schrijnende uiterlijke vertoning, zou ze blijkbaar ook altijd in een bench/kennel hebben geleefd met weinig bewegingsruimte. Een hoopje ellende om het op z’n zachtste gezegd te hebben.

Ondanks alles heeft ze een hoopvolle blik, waarvoor je in eerste instantie smelt. Een blik die onverstaanbaar is als je weet welk leed er achter die lenzen heeft plaatsgevonden. Maar met haar ondeugende kijk op de wereld en een “joie de vivre” om U tegen te zeggen, wuift ze haar verleden vaarwel en is ze helemaal klaar voor haar beloftevolle toekomst.

Sady is zoals erg veel herdershonden altijd terug te vinden met ‘iets’ in haar mond. Bij voorkeur een bal. Ze heeft geen favoriete bal, dus deze mag af en toe ingeruild worden om de andere eens in de was te smijten. Deze bal kalmeert Sady op momenten die toch best spannend voor haar zijn. Het is dus in ieders voordeel dat ze altijd een bal tot haar beschikking heeft. Ze heeft geen agressie ten opzichte van deze bal.

Bij de inkijk van haar boekje blijkt ze oorspronkelijk een stamboomhond te zijn. Als je haar momenteel zou zien (en ze ziet er al zoveel beter uit dan ze initieel was), dan zou je denken dat ze niet eens een rashond is. Ergens onder die doffe vacht zou dus een volbloed Duitse Herder schuil zitten. We zijn dan ook heel benieuwd hoe ze er in goede conditie zal uitzien. De fokker wenst haar niet meer terug te hebben.

Ze is een ongelooflijk intelligente dame, die altijd alles en iedereen in het oog heeft. Ze begrijpt heel goed wat de bedoeling is, en je moet haar geen tweemaal iets uitleggen. Ooit is er met Sady wel bezig geweest, want ze kent basiscommando’s en wandelt erg mooi aan de riem. Er zou ooit met haar een sport zijn uitgevoerd geweest, maar we weten zelf niet welke.

Sady zoekt een thuis zonder al te veel prikkels. Jonge kinderen en andere dieren lijken geen goede match te zijn. Ze heeft best een rugzakje vol en ze zoekt een thuis waar ze tot rust kan komen. Haar omgang met andere honden is ook niet al te goed.

Haar zindelijkheid verloopt prima, maar alleen-blijven zal wel iets zijn dat rustig aan opgebouwd zal moeten worden. Ze lijkt geen verlatingsangst te hebben, maar in het asiel durft Sady wel eens de dekentjes in haar mand te vernielen. Belangrijk is dat sloopgedrag goed onder controle kan worden gehouden door veel aanwezig te zijn, en te sturen waar nodig. Op deze manier kan je toch voorkomen dat haar sloopgedrag erger wordt dan alleen dekentjes. We zijn dan ook op zoek naar mensen die, zeker de eerste periode, erg veel thuis zijn voor Sady.

Ze is een actieve herdershond, die best wel wat energie in haar lichaam heeft. Dagelijkse wandelingen zijn een must om haar tevreden te doen houden. Vaste wandelaarster Anne viel dan ook in zwijm voor deze black beauty. Ze is een genot om mee op wandeling te hebben, en het doet zowel Anne als Sady enorm deugd om zich te begeven in een bosrijke omgeving waarin Sady’s neus de vrije loop kan gaan. Ze maakt altijd erg mooi contact met haar begeleider, en komt gelijk als je haar roept.

Sady heeft zoals aangegeven altijd in een bench geleefd, en kan hier wel nog altijd haar rust vinden. Echter is het belangrijk dat er niet opnieuw misbruik wordt gemaakt van deze bench, en dit zeker niet opnieuw haar vaste woonplaats wordt. Om te slapen is dit een prima hulpmiddel, of om overprikkeling over te gaan, maar verder zou Sady gewoon wel graag vrij leven. Bij voorkeur staat deze bench ook zoveel mogelijk open, zodat Sady zelf kan kiezen wanneer ze nood heeft aan haar eigen ruimte.

Ze zoekt een huis met goed omheinde tuin, waar ze naar hartenlust balletjes in mag gaan vangen. Ze moet altijd de mogelijkheid krijgen om binnenshuis te mogen en welkom te zijn in de leefruimtes.

In tegenstelling tot de meeste herders is ze helemaal niet zo eenkennig en is ze altijd vriendelijk tegen alle mensen. We weten niet hoe ze reageert op bezoekers eens ze echt volledig thuis is, maar zien hier eigenlijk weinig problemen in. Wanneer ze het te spannend vindt, gaat ze automatisch op zoek naar haar balletje en ze laat zich goed begeleiden.

Medisch gezien zou ze een rund-allergie hebben. De juiste brokken zijn dus wel belangrijk om haar goed te doen laten voelen. Haar tanden zijn getrokken door onze dierenarts. Haar staart is erg lelijk dichtgegroeid, maar ondertussen wel genezen. Ze werd van boven tot onder gecontroleerd, en heeft verder geen medische problemen meer.

Sady is echt een crème van een herdershond, die met de juist verzorging een aanwinst voor het gezin zal zijn. Een herder-liefhebber die op zoek is naar een compagnon voor het leven? Dan ben je bij het juiste adres! Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze zwarte schoonheid.

Sady verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw