Hallo, Violette

Violette

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Deel Violette op social media:
Naam:
Violette
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
0 jaar en 5 maand
Ras:
Maltezer
Referentie:
1711

!: Gelieve niet te bellen of spontaan langs te komen voor Madelief of Violette;

!: Aanvragen worden enkel en alleen via mail behandeld. Je krijgt via een mail een adoptieformulier toegestuurd;

!: Gelieve jezelf enkel en alleen kandidaat te stellen als het gehele gezin akkoord is met een mogelijke gezinsuitbreiding;

!: Gelieve jezelf enkel en alleen kandidaat te stellen als je momenteel de tijd en ruimte hebt om een pup op te voeden;

!: Heb je een geplande vakantie in het vooruitzicht? Gelieve dan pas op zoek te gaan naar een aanwinst voor jouw gezin na deze vakantie

.

Violette en Madelief kwamen samen in het asiel terecht via een schrijnende situatie. Er leefden meerdere honden in zeer onhygiënische omstandigheden, waarin ze zowel aan liefde als aan (medische) zorgen ontzettend veel tekort kwamen. Gelukkig werden er een aantal honden vrijwillige afgestaan, waardoor de situatie beetje bij beetje kan verbeteren.

Madelief en Violette zijn dochters van Rosalie. Mama Rosalie vond ondertussen haar gouden mandje, en ook Madelief en Violette zijn klaar om de wereld te gaan verkennen. Rosalie was een fantastische moeder, die hen ondanks de ongunstige omstandigheden waarin ze allen leefden, in alle liefde heeft grootgebracht. Ze hebben ook een viertal maanden mogen samenleven, waardoor ze alle lessen en warmte konden krijgen, die ze nodig hadden.

Violette is qua uiterlijk de iets grotere van de twee. Maar qua karakter iets onzekerder als durfal Madelief. Ze is ontzettend enthousiast bij het zien van mensen, en zal bij rustige mensen ook op schoot springen, maar ze vindt directe of onverwachte aanrakingen soms een beetje spannend. Ze komt ook van een plaats waar ze fysiek vaak niet lief behandeld werden, dus mogelijks heeft ze hier toch iets mee meegemaakt.

Violette vindt iets makkelijker haar rust in een situatie. Ze zou het fantastisch vinden om bij een zelfzeker soortgenootje terecht te komen, waar ze zaken van kan leren en waar ze lekker tegen kan slapen. Ze neemt nogal snel zaken over van een andere hond.

Violette moet qua nood aan mentale en fysieke uitdaging zeker niet onderdoen aan haar zus Madelief. Ze is alles behalve een rustig schoothondje, die hele dagen wil slapen. Violette heeft nood aan een zekere vorm van activiteit en is ontzettend speels in omgang. Belangrijk is dat ze uitdaging op een heel positieve manier krijgt aangeboden en dat ongekende zaken op een heel positieve manier worden aangeleerd, zodat haar vertrouwen kan blijven groeien in mensen.

Heel jonge of drukke kinderen lijkt ons omwille van haar onzekerheid niet de beste match met Violette. Rustige kinderen, die de grenzen van een hond goed kunnen lezen, zouden wel een mogelijkheid zijn.

Haar omgang met andere honden en poezen is goed, maar ook zij is hierin onbevreesd. Ze durft op grote honden af te stappen, die duidelijk signalen geven dat ze niet dichterbij moet komen. Ook bij poezen durft ze te blaffen. Belangrijk is dat ze voor zichzelf beschermd wordt, zodat er geen ongelukken plaatsvinden. En dat ze begeleidt wordt om op een goede manier met andere dieren om te gaan.

Voor Violette is het belangrijk dat de tuin chihuahua-proof omheind wordt. Ze kruipt door het kleinste gaatje en vertrekt op pad, zonder achterom te kijken.

Naar mensen toe is Violette ontzettend nieuwsgierig en enthousiast. Aanrakingen en optillen zijn spannend voor haar, maar we zien wel verbeteringen in haar gedrag sinds ze in het asiel is.

Ze is nog een kleine puppy. Alleen-blijven, zindelijkheid en aan een harnasje wandelen zijn zaken die nog moeten worden aangeleerd met het nodige geduld.

Violette is een ontzettend lief hondje, die met het nodige geduld zal uitgroeien tot een prachtig stabiel gezinslid. Ze heeft de nodige begeleiding nodig voor haar zelfvertrouwen, maar met een soortgenootje langs haar zijde gaat dit van een leien dakje gaan. Ze is ontzettend intelligent, en ze heeft een gouden inborst. Bij de juiste mensen, een positieve opvoeding, en een warme thuissituatie zal ze ontplooien tot een vriendin voor het leven.

Denk jij onze knappe prinses haar gouden mand te kunnen bieden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met ons kleine vriendinnetje.

Violette verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw