Hallo, Max

Naam:
Max
Geslacht:
Reu
Leeftijd:
1 jaar
Ras:
Akita
Kindvriendelijk:
Nee
Kan omgaan met andere honden:
Nee
Kan omgaan met andere huisdieren:
Nee
Referentie:
120210

Hallo, mijn naam is Max. Lees hieronder mijn verhaal of kijk op ons Youtube kanaal naar mijn introductie filmpje.Ik werd als 11 maand jonge hond afgestaan aan het asiel. Een pup, amper een puber... Alvorens ik in het asiel aankwam hadden mijn vorige eigenaars zelfs een omweg langs de dierenarts gemaakt. Het was namelijk de bedoeling dat ik geëuthanaseerd zou worden. Er waren in het verleden een aantal incidenten geweest en mijn vorige eigenaar zag die trip naar de dierenarts als enige oplossing. Maar gelukkig werden ze op dat ogenblik in contact gebracht met het asiel dat absoluut geen reden zag om een einde aan mijn leven te laten maken.Ze gingen met mij aan de slag en maakten werk van een evaluatie. Er werd namelijk gesproken over bijtincidenten. Laten we mijn verhaal dan ook beginnen met duidelijk te maken dat ik op geen enkel ogenblik in het asiel fout heb gereageerd. Ik had vanaf dag 1 een zalige band met mijn verzorgers en er is tot op heden nog nooit een indicatie geweest van fout (bijt)gedrag. De kans is groot dat ik op jonge leeftijd simpelweg te veel stress heb moeten ondergaan. Dat is ook te merken aan de socialisatie die in mijn eerste levensjaar had moeten plaatsvinden. Ik ben namelijk zeer waakzaam wanneer ik met nieuwe mensen moet kennismaken en heb een moeilijk contact met andere dieren. Typisch voor een Akita waar te weinig aandacht aan is besteed... Maar opnieuw, dat heeft zich bij mijn mensjes nooit in fout gedrag geuit.

In tegendeel, ik ben een echte losbol. Mijn dag is goed als ik met mijn verzorgers kan spelen, kan wandelen, kan knuffelen,... Voor hen ga ik door een vuur! Ze hebben mij wel al gezegd dat ik soms een beetje té speels kan zijn en nog wat manieren moet leren :-p Maar ik ben enorm leergierig en kijk er naar uit om bij een nieuw baasje verder op te groeien!Waar moet dat nieuw baasje rekening mee houden? Die moet in de eerste plaats ervaring hebben met mijn ras. Gezien het verhaal dat bij mijn aankomst gepaard gaat, willen mijn verzorgers geen risico's nemen. Ookal is mijn gedrag hier in het asiel tot nu toe perfect geweest. We gaan het lot niet uitdagen en iemand met ervaring is cruciaal.

Ik wil ook het enige dier in huis zijn. Niet dat ik niet aan mijn socialisatie wil werken, daar ben ik zeker nog jong genoeg voor. Maar de constante aanwezigheid van een ander dier zou voor een stressvolle situatie zorgen. En die willen we allen natuurlijk vermijden. Jonge kinderen zijn niet aan te raden. Opnieuw niet perse wegens fout gedrag, maar eerder omdat ik momenteel nogal exuberant kan zijn tijdens het spelen.

En als laatste, een tuin. Ik heb ruimte nodig, ik wil kunnen lopen, ik wil de nodige tijd onder een blauwe hemel kunnen vertoeven. Dat als aanvulling op mijn warme mand binnenshuis want ik ben absoluut een binnenhond. Aan zindelijkheid moet bijvoorbeeld niet meer gewerkt worden, dat is dik in orde.Wil je graag meer info over mij en denk je dat jij mijn perfecte nieuwe baasje kan zijn? Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail via info@dierenasiel-tienen.be of vul even het contactformulier op onze website in.

Max verblijft momenteel in:

locatie

Dierenasiel Tienen

TIENEN
Tel.: 0497 26 72 68
Email: info@dierenasiel-tienen.be
Site: dierenasiel-tienen.be
dierenasiel Bekijk alle dieren van Dierenasiel Tienen

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.