Hallo, Salem

Naam:
Salem
Geslacht:
Kater
Leeftijd:
11 jaar
Ras:
Huiskat Korthaar (zonder Stamboom)
Referentie:
21072

TER ADOPTIE

Naam: Salem (FIV+)

Geboortedatum: 01/01/2010

Kan met jonge kinderen: nee

Kan met oudere kinderen: ja

Kan met andere katten: nee

Kan met honden: onbekend

Kan buiten: nee (FIV+)

Kleine beschrijving:Salem werd gemeld door een bezorgde vrouw. Hij kwam al een tijdje bij haar maar hij zag er plots heel ziekjes uit, zijn neusje dicht, een slechte dunne vacht en vol teken. Gelukkig kreeg ze hem vlot binnen gelokt en konden wij hem ophalen. Bij de dierenarts bleek hij inderdaad niesziek te zijn, aidspositief en enkele tandjes hebben we er ook moeten uit halen. Maar verder viel het allemaal goed mee en intussen zijn al zijn probleempjes ook verholpen.

Salem was bij aankomst niet goed gezind, een echte brombeer. Maar wat verwacht je na al die behandelingen. Intussen is Salem al heel goed open gebloeid bij zijn opvangmama. De eerste weken kwam hij enkel voor eten uit zijn verstopplaatsje, intussen komt hij in haar bijzijn ook gewoon uit zichzelf dichtbij zitten, altijd wel nieuwsgierig wat ze aan het doen is (en stiekem toch ook altijd hoopvol dat er iets te snacken valt). Alleen aaien, daar is Salem momenteel nog niet helemaal klaar voor. Met een stokje laat hij zich al aaien wanneer hij aan het eten is, handen vindt hij nog wat eng. We zien wel dat Salem nieuwsgierig is naar contact, eten uit de hand doet hij ook heel enthousiast. Hij blaast nog steeds wel graag, moet toch altijd even kunnen zeggen dat we ons niet teveel in ons hoofd moeten halen. We verwachten wel dat er in hem een knuffelbeer zit, maar hij heeft nog wat tijd nodig om die los te laten. Salem heeft de allerschattigste snoet, zijn plat oortje geeft hem altijd zo'n twijfelende blik. Hij voelt zich heel erg goed in huis, is niet bang en gedraagt zich voorbeeldig. We zoeken voor hem een rustige thuis bij mensen die bereid zijn hem verder te laten open bloeien. Die niet bang zijn van een kat die graag bluft. Salem is heel leuk gezelschap, maar op zijn tempo moet het verder evolueren.

Zoals vermeld testte Salem positief op kattenaids, dat is geen ramp gelukkig. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Salem is nogal dominant naar soortgenootjes, we plaatsen hem dus liefst als enig katje. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Wie wilt deze kanjer een gouden mandje geven?(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Salem verblijft momenteel in:

locatie

Cattitude VZW

LEEFDAAL
dierenasiel Bekijk alle dieren van Cattitude VZW

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.