Hallo, Toto

Naam:
Toto
Geslacht:
Kater
Ras:
Huiskat Langhaar (zonder Stamboom)
Referentie:
21065

Naam: Toto (FIV+)

Belangrijk: half langharig

Kan met jonge kinderen: nee

Kan met oudere kinderen: waarschijnlijk

Kan met andere katten: onbekend

Kan met honden: onbekend

Kan buiten: neen, Toto is FIV+ (aidskatje)

Kleine beschrijving: Toto werd als verwaarloosd zwerfkatje gemeld. Gelukkig konden we hem snel vangen met een vangkooi en hem de nodige verzorging geven. Ondertussen is hij hersteld en dus gaan we voor deze curieuzeneus op zoek naar een gouden mandje. Toto is een verlegen maar zeer lieve kat, overdag kan je hem in zijn favo schuilplaatsje vinden en heeft hij liever dat je hem gerust laat. Maar tegen de avond of in de ochtend komt hij uit zijn schelp. Op z'n momenten is hij de liefste kat! Hij komt dan voor aandacht vragen en durft eens te miauwen.

Toto laat ook heel duidelijk merken als hij iets niet graag heeft; eens hissen of (worst case) eens bijten. We gaan voor hem dus op zoek naar een thuis zonder kleine kinderen waar hij in alle rust kat kan zijn. Een thuis waar ze hem op zijn eigen tempo zijn plekje laten zoeken. Zoals vermeld testte Toto positief op kattenaids, dat is geen ramp gelukkig. Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechtenKattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover.

Meer info kan je vinden op onze website: https://cattitude.be/fiv-bij-katten/ (Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Toto verblijft momenteel in:

locatie

Cattitude VZW

LEEFDAAL
dierenasiel Bekijk alle dieren van Cattitude VZW

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.