Hallo, Ringo

Naam:
Ringo
Geslacht:
Kater
Leeftijd:
3 jaar
Ras:
Europees (korthaar)
Referentie:
2137

RINGO - Europese korthaar

Geboren op +/- 2018 - Kater, gecastreerd

In het asiel sinds 13/04/2021Ringo was een zwervertje dat de nodige verzorging kreeg van een buurtbewoonster. Hij verdween even van de radar, en toen hij terugkwam, liep hij mank. Hij werd gevangen en naar een dierenarts gebracht voor verzorging. De vindster had hem graag een thuis gegeven bij haar andere katjes, maar jammer genoeg testte Ringo positief op kattenaids. Ze vroeg ons om hulp. Hierdoor zijn wij nu op zoek naar een nieuwe thuis voor deze knappe man.

Ringo was erg angstig toen hij bij ons binnenkwam. Z’n vindster had er echter alle vertrouwen in dat hij zich heus wel zou ontpoppen tot sociaal katje, ondanks dat het misschien een lange weg zou worden. We zijn nu een maand later en Ringo maakt ongelooflijke progressie. Hij slaapt nog steeds liefst op een hoog en droog plekje, maar komt ook miauwend om aandacht vragen. Hij geniet volop van aaitjes over z’n hoofdje en geeft ook enthousiaste kopjes terug. Ringo ligt dan ook genietend te rollebollen. Je merkt wel nog steeds dat hij snel schrikt van een plotse beweging.

Verder is het ons al duidelijk geworden dat Ringo erg geïnteresseerd is in z’n ‘buren’. Hij zit wegens z’n kattenaids alleen in de ren, maar vertoont erg speels gedrag naar de katten in de andere ren.

Voor Ringo zoeken we een thuis bij mensen die hem in alle rust laten aanpassen aan z’n nieuwe leven. Hij mag niet langer vrij buiten ronddwalen, dus kan hij als binnenpoes geplaatst worden. Idealiter vinden we voor deze ondeugende man echter een thuis met cat-proof afgesloten tuin of ren, zodat hij toch nog achter insecten kan jagen. Doordat hij het gezelschap van andere katten erg op prijs lijkt te stellen, zou het ook fijn zijn wanneer hij welkom is bij een gezin waar al een ander sociaal aids-positief katje aanwezig is. Door z’n schrikkerig karaktertje lijkt het ons beter om de drukte die kinderen vaak met zich meebrengen te vermijden.Heb jij een mooie thuis, bij voorkeur met cat-proof tuin/ren? Heb je al een ander aids-katje in huis, of sta je ervoor open om nog zo’n lieverd in huis te halen? Ben je geduldig en rustig waardoor deze gekkerd in no-time bij jou zal openbloeien tot knuffelaar eerste klas?Neem dan snel contact op, bij voorkeur telefonisch tijdens onze openingsuren! Wegens corona werken wij nog steeds uitsluitend op afspraak…Kattenaids is NIET overdraagbaar op mensen. Meer info over kattenaids vind je hier: https://vzwoscar.com/wat-moet-je-weten-over-fiv/https://www.facebook.com/media/set/?vanity=hetblauwekruisafdelingwommelgem&set=a.4144002008990675

Ringo verblijft momenteel in:

locatie

Het Blauwe Kruis van België

WOMMELGEM
dierenasiel Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis van België

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.