Hallo, Nina

Naam:
Nina
Geslacht:
Kattin
Leeftijd:
3 jaar
Ras:
-
Referentie:
625

Naam: NinaGeboortedatum: 1/07/2019Geslacht: VVrij: OnmiddellijkGecastreerd/gesteriliseerd: jaGechipt en geregistreerd: jaGevaccineerd: 2xKan omgaan met kinderen: Oudere kinderenKan omgaan met honden: Niet gekendKan omgaan met katten: Moeilijk Deze kat verblijft in Brugge.Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze  naar buiten kan in een rustige veilige omgeving.  Karakter en achtergrond van de kat: Vorig jaar kwam Nina samen met haar 4 kittens in opvang. Haar kittens zijn reeds geadopteerd en nu zijn we op zoek naar een gouden mandje voor mama Nina. Nina is geboren als zwerfkat en heeft altijd haar eigen leventje geleid. Buiten kreeg ze eten van verschillende mensen. Wanneer ze op haar gemak is, kan je haar aaien. Het liefst wordt ze geaaid over haar kopje, daar kan ze van genieten. Wanneer ze er genoeg van heeft, toont ze dit duidelijk aan. Eens Nina je vertrouwen gewonnen heeft, kan je haar al eens oppakken. Zoentjes geven vindt ze nog niet leuk. Nina is ondertussen het binnenleven al goed gewoon. Ze ligt veel te slapen op een rustige plaats. Ze speelt ook nog graag met muisjes of propjes. Op dat moment komt haar jachtinstinct terug naar boven. Heel leuk om haar bezig te zien. Nina kwam in opvang met een letsel van een chronische ziekte: eosinofiele granuloom complex. Dit uitte zich als een pijnlijke ulcus op haar bovenlip. Ze werd behandeld met verschillende medicatie. Momenteel is de ziekte onder controle, ze is reeds maanden medicatie vrij. Wel is de kans groot dat het terug zal keren. We weten niet over welke tijdspanne dit zal zijn, maar wanneer het terug is, zal ze opnieuw behandeld moeten worden met antibiotica.Doordat Nina het buitenleven gewoon is, zoeken we voor haar een huis met een tuin, waar ze op een veilige manier terug kan genieten van het buiten zijn. Nina is erg dominant naar andere katten toe. Daarom mag ze alleen geplaatst worden. Ze mag ook naar een huis gaan waar er een andere niet dominante kat aanwezig is. Houd er dan wel rekening mee dat het een tijdje zal duren voor ze overeen zullen komen. Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.Nina is getest op aids en leucose en testte negatief.  We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 140 euro per kat wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 150 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

 Adoptieprocedure: Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort. Voor meer info kan je contact opnemen met Mia op het nummer 0479 24 13 21 tijdens werkdagen tussen 9 en 20 uur en tijdens het weekend tijdens 9 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op sms’en wordt niet gereageerd. www.katzoektthuis.be 

Nina verblijft momenteel in:

locatie

Kat zoekt Thuis vzw

GENT
dierenasiel Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.