Hallo, Jules

Naam:
Jules
Geslacht:
Kater
Leeftijd:
2 jaar
Ras:
-
Referentie:
626

Naam: Jules

Jules in actie

Geboortedatum: 05/05/2020

Geslacht: M

Vrij: onmiddellijk 

Gecastreerd:  ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2x

Kan omgaan met kinderen: met grote kinderen.

Kan omgaan met honden: nee

Kan omgaan met katten: neeDeze kat verblijft in Brugge.Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij naar buiten kan in een veilige omgeving.Wordt enkel alleen geplaatst.Karakter en achtergrond van de katJules is een mooie, zwarte, jonge kater. Toen hij klein was, raakte hij besmet met het Parvovirus. Jules was heel erg ziek, maar gelukkig overleefde hij de zware infectie. Wel heeft hij er restverschijnselen aan overgehouden, namelijk cerebellaire ataxie. Dit houdt in dat Jules een neurologisch letsel heeft, dat zich uit in een wankelend gangpatroon. Verder vindt hij het ook moeilijk om een goede inschatting te maken van de afstand wanneer hij moet springen. De trap oplopen lukt, de trap afgaan is soms moeilijker, maar het lukt hem wel. 

Jules is jammer genoeg terug moeten keren van zijn vorige adoptiehuisjes omdat hij zich er niet op zijn gemak voelde. Dit uitte zich in plassen in huis. Hij is heel erg stressgevoelig. Hij kan niet goed met andere katten omgaan, hij gromt en blaast en is zeer dominant. 

We  zoeken een hele rustige thuis voor Jules, waar hij op zijn gemakje kan rondlopen, spelen en genieten van slaapplaatsjes in huis. Hij heeft veel energie en wil doodgraag buiten lopen en spelen in de tuin. Hij vraagt veel aandacht, loopt je soms voor de voeten. Hij gromt soms als je hem aait, hij wil dan praten en laat zich horen. Als hij rustig is, kan je hem gemakkelijk aaien. Hij speelt graag met een hengeltje en probeert dan hoog in de lucht te springen. Hij geniet van alle aandacht die hij krijgt!

Hij wordt enkel alleen geplaatst, zodat hij geen extra stress dient te verwerken. 

We zoeken voor hem een veilige thuis waar hij alle aandacht krijgt die hij verdient. We zoeken voor hem een huis met voldoende beweegruimte en een veilige ruime tuin waar hij al zijn energie in kwijt kan.

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 140 euro per kat wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 150 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.Adoptieprocedure: 

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.Voor meer info kan je contact opnemen met Mia op het nummer 0479 24 13 21 tijdens werkdagen tussen 9 en 20 uur en tijdens het weekend tijdens 9 en 20 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.www.katzoektthuis.be

Jules verblijft momenteel in:

locatie

Kat zoekt Thuis vzw

GENT
dierenasiel Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.