Hallo, Sjarel +

Naam:
Sjarel +
Geslacht:
Kater
Leeftijd:
8 jaar
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
110102019

Hai. Ik ben het... Sjarel.Vroeger, toen ik nog op straat leefde, was ik wat toegankelijker, gaf ik kopjes tegen de benen van degene die mijn buikje vulde. Daar voelde ik een soort band mee, een connectie.

Maar al gauw kwam men erachter dat ik fiv positief was, an sich geen ramp, ben enkel maar drager, maar ik kon niet meer terug naar de vrijheid. Niet meer terug naar de lonkende ademruimte, het mij-plekje.

Moeite met aanpassing nu? Ja. Wisselende gezichten, geluiden, katten die komen en gaan, ik vind het een lastige.

Weet je, er zit veel in mij. Liefde, warmte, met de nodige voorzichtigheid. Maar het komt er niet uit hier, het lukt me niet.

Ik heb erover gepraat met een aantal vrienden, een verlangen naar herkenning. Ze begrepen me, maar zeiden altijd weer: "Als jij jouw huisje hebt, jouw warme kacheltje vol geduld en vertrouwen, dan komt dat wel. Het komt wel Sjarel. Echt."

Dat 'echt' blijft in mij hoofdje dreunen, continu, altijd weer die herhaling. Ooit komt dat echt. Mijn huisje, een plek waar ik weer kopjes kan uitdelen aan mijn persoon, een plek waar mijn hart langzaam kan ontdooien. Net zoals in de lente.

Ook een afgeschermd buiten, waar ik mijn hoofdje in de wind kan gooien en de lucht met trillende neusvleugels kan opsnuiven.

Ik mag er zijn, ook zijn de katten hier prima maatjes voor me. Maar ik wacht op het 'echt'.

Wie kan mij doen openbloeien, wie geeft mij het vertrouwen dat wij beste vrienden worden?

Dan zal ik, op mijn beurt, nooit meer verstoppertje spelen.

Liefs Sjarel 

Sjarel + verblijft momenteel in:

locatie

Villa Vagebond Vzw

MAASEIK
Tel.: 0495 28 51 27
Email: kattenbemiddeling@zwerfkat.com
Site: www.vagebond.com
dierenasiel Bekijk alle dieren van Villa Vagebond Vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.