Hallo, Swift

Swift

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
Zwart-wit
Deel Swift op social media:
Naam:
Swift
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
10 jaar en 2 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
22310

Belangrijk: Swift is een katje op leeftijd met de nodige ouderdomskwaaltjes. Zo heeft ze last van zware artrose (spondylose) in haar ruggenwervels en struvietkristallen in haar urine. Ze moet dan ook levenslang een aangepast dieet volgen en gewrichtondersteunende supplementen krijgen (eventueel aangevuld met extra pijnstilling). 

Swift is een lieve kattin van zo’n 10 jaar die op zoek is naar een rustig gouden mandje waar ze kan genieten van gezelschap, af en toe eens aaitjes en lekker eten. En dat verdient ze! Een tijd geleden werd Swift achtergelaten op een camping, waar ze helemaal op zichzelf was aangewezen. Toen ze eenmaal in opvang kwam, was dat geen dag te vroeg. Ze was zwaar ondervoed en uitgedroogd en zag af door de vergevorderde artrose in haar wervelkolom. Daarbovenop had ze ook nog eens last van een stevige blaasontsteking.

Ondertussen is Swift gelukkig aan de beterhand en doet ze het goed. Haar blaasontsteking is verholpen, maar tijdens de urineonderzoeken kwam aan het licht dat ze last heeft van struvietkristallen. Een strikt aangepast dieet (natvoer en droogvoer) is dan ook belangrijk voor haar. Voor de spondylose in haar rug krijgt ze best gewrichtondersteunende supplementen, al dan niet aangevuld met extra pijnstilling. Dit alles zorgt ervoor dat Swifts levenskwaliteit er sterk op is verbeterd. Ze voelt zich zichtbaar beter en durft zich sindsdien ook al eens te laten verleiden tot een speelmomentje.

Maar het liefst van al ligt Swift graag op haar gemak, helemaal onderuit op een zacht plekje in huis. Springen kan ze niet meer, dus opstapjes of lage rustplekjes zijn een meerwaarde voor haar. Swift geniet van knuffels en gezelschap – eenmaal je bij haar gaat zitten springt haar motortje aan en valt het niet snel meer stil. Een schootpoes is ze niet, maar dat compenseert ze ruimschoots met haar talrijke kopjes en haar enthousiast gekroel en gespin.

We zijn ons ervan bewust dat Swift een seniorkatje met een rugzakje is, maar vinden dat ook deze lieve schat een gouden mandje verdient. Staat dat mandje bij jou klaar? Vul dan snel onze vragenlijst in! 

(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Swift verblijft momenteel in:

Cattitude VZW
LEEFDAAL
Cattitude VZW
Bekijk alle dieren van Cattitude VZW