Hallo, Becky

Naam:
Becky
Geslacht:
Kattin
Leeftijd:
12 jaar
Ras:
-
Referentie:
275

 Naam: BeckyGeboortedatum: 18/2007Geslacht: kattinVrij: onmiddellijkGecastreerd/gesteriliseerd: jaGechipt en geregistreerd: jaGevaccineerd: 1x/2xKan omgaan met kinderen: neeKan omgaan met honden: neeKan omgaan met katten: ja Deze kat verblijft in Brugge Voor deze kat zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kan.  Karakter en achtergrond van de kat: Becky werd gevonden in de Brugse binnenstad, uitgemergeld en uitgehongerd. Bovendien bleek ze koorts te hebben. Haar kopje hield ze schuin en ze was kort van adem. Kat zoekt thuis werd gealarmeerd en kwam in opvang.Omdat ze haar kopje scheef hield, dachten we eerst dat ze een klap had gekregen van een auto, maar zeker weten we dat niet.  Becky kreeg de nodige medische zorgen. Omdat ze kort van adem was, werd onder narcose een longfoto gemaakt, waarop gelukkig niks ernstigs te zien was. Tijdens het onderzoek ontdekte de dierenarts wél een auto-immuunziekte aan de kussentjes van haar poten, waardoor de kussentjes helemaal verweekt waren en pijn deden. Hiervoor krijgt Becky een lage dosis cortisone, die ze waarschijnlijk gans haar leven zal moeten blijven nemen. Becky is in eerste instantie schuchter naar mensen toe, maar wij opvangpapa’s kunnen haar intussen wel aaien. Ze heeft wellicht geen al goede ervaringen met mensen. Toen ze pas in opvang kwam, was Becky erg gestresseerd en bang van mensen. Ze krijgt dan ook medicatie om haar stressniveau wat onder controle te houden.Wie Becky adopteert, zal haar wat tijd moeten geven zodat ze het adoptiegezin kan leren vertrouwen. De medicatie wordt door natvoer gemengd, die neemt ze op die manier vlot. Omwille van de medische problemen met de kussentjes op haar poten kan Becky niet als buitenkat gehouden worden, maar kan ze perfect een fantastisch leventje binnenshuis leiden. Wie geeft deze schat dé kans om zich te ontplooien in een gouden mandje?

 Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd. We vragen de verminderde tussenkomst in de dierenartskosten van 85 euro per kat. Adoptieprocedure: Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort. Voor meer info kan je contact opnemen met Anthony op het nummer 0486/ 999 625. Gelieve een boodschap in te spreken met je naam en telefoonnummer. Op sms’en wordt niet gereageerd. www.katzoektthuis.be 

Becky verblijft momenteel in:

locatie

Kat zoekt Thuis vzw

GENT
dierenasiel Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.