Hallo, Duo Zazou & Toulouze

Duo Zazou & Toulouze

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Onbekend
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Duo Zazou & Toulouze op social media:
Naam:
Duo Zazou & Toulouze
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 2 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
741

Naam: DUO Zazou en Toulouze 

Geboortedatum: 01/08/2020 

Geslacht: Katers 

Vrij: Onmiddellijk 

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2x (ook leucosevaccin)

Kan omgaan met kinderen: rustige, oudere kinderen

Kan omgaan met honden: Onbekend 

Kan omgaan met katten: Nee 

 

Deze katten verblijven in Destelbergen 

 

Voor deze katten zoeken we een thuis waar ze niet naar buiten kunnen of op lange termijn na rustige opbouw wel naar buiten kunnen in een veilige omgeving. 

 

Zazou en Toulouze worden enkel samen geplaatst. 

 

Karakter en achtergrond van de kat:

Zazou en Toulouze zijn lieve katers die gezelligheid en leven in de brouwerij brengen. 

 

Ze hebben even tijd nodig om te wennen in een nieuwe omgeving, maar daarna komen ze graag om aaitjes vragen door tegen je benen te wrijven. Zazou is het meest sportief van de twee maar ze zijn allebei blij te maken met een spelletje.  

 

Zazou heeft een probleem rond zindelijkheid waar nog aan gewerkt wordt/ aan gewerkt moet worden. Hij doet zijn grote boodschap soms naast de kattenbak in plaats van er in. (Altijd in de buurt van de kattenbak, je hoeft je geen zorgen te maken om "verassingen" op je zetel of dergelijke te vinden). Pipi doen gaat gelukkig wel altijd goed. Er is geen medische oorzaak voor gevonden. Wat wel helpt is het goed onderhouden van meerdere kattenbakken (minstens 3) en hij lijkt een voorkeur te hebben voor fijn kattenbakzand. Toen Zazou in januari bij het opvanggezin kwam was het bijna een dagelijks probleem. Het is al een stuk verbeterd, maar wisselt wel een beetje, stress vermijden helpt ook. Hij heeft nu gemiddeld twee keer per week een ongelukje. Desondanks dit probleem zal hij alsnog je hart stelen met zijn sprankelende persoonlijkheid.

 

Toulouze is wat rustiger, hangt graag rond in de buurt van zijn mensen en komt dan af en toe om aandacht/ aaitjes vragen. Toulouze heeft nog niet helemaal begrepen dat het ‘s nachts stil moet zijn en komt dan alsnog soms miauwend liefde zoeken. Als je hem voor het slapen gaan nog voldoende aandacht en aaitjes hebt gegeven, valt dit meestal wel mee.

 

Ze zijn beide altijd graag bij jou in de buurt. Zodanig graag zelfs dat Zazou de deur een paar keer zal proberen te openen om bij jou te kunnen te zijn.  Hij doet dit door naar de klink te springen en aan te gaan hangen. Een slimme en behendige kat is hij dus zeker ook. 

 

Hoewel ze dus met een aantal uitdagingen komen zijn het erg leuke gezelschapskatten die hun pleeggezin erg veel hebben doen lachen en liefde geven. 

 

Alle katten zijn ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd.

Duo’s worden niet gescheiden.

 

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 190 euro per kat wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

 

Adoptieprocedure: 

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496053899 tijdens werkdagen tussen 17u en 19:30 en tijdens het weekend tijdens 10 en 19 uur. Gelieve hiervoor niet te mailen. Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

 

www.katzoektthuis.be

 

Duo Zazou & Toulouze verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw