Hallo, Duo Freddy & Suzy

Duo Freddy & Suzy

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan met honden?
Nee
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Onbekend
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Duo Freddy & Suzy op social media:
Naam:
Duo Freddy & Suzy
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
6 jaar en 6 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
749

Naam: Freddy en Suzy

Leeftijd: 6 jaar (°1 april 2017)

Geslacht: kater en kattin

Vrij: ja

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: 2 x

Kan omgaan met kinderen: geen kleine kinderen

Kan omgaan met honden: nee

Kan omgaan met katten: ja

Deze kat verblijft in Wondelgem

Karakter en achtergrond van de kat:

Suzy en Freddy, broer en zus en al voor jaren onafscheidelijk. 6 jaar lang hadden ze een fijne thuis. Freddy een knuffelaar, Suzy een schuchtere meid, hielden van ronddwalen over de Antwerpse daken en samen snoezelen bij hun baasje thuis. Tot hun baasje plots ernstig ziek werd en niet meer voor hen kon zorgen. Een moeilijke, stresserende periode brak aan. Freddy kwam in een dierenasiel terecht en gelukkig vrij vlug daarna in een tijdelijk opvanggezin. Suzy, altijd heel schuw voor vreemden, ontsnapte op de daken waar ze weken alleen ronddoolde. Uiteindelijk werd ze gevangen met een vangkooi en herenigd met haar broer bij een nieuwe opvang in Gent.

Beide katten hadden het enorm moeilijk om te wennen aan hun nieuw leven. Vele trauma’s opgelopen, zijn ze heel schuw geworden voor mensen en steken ze zich steeds weg als er iemand in de buurt was. Dat Freddy ook nog een operatie moest ondergaan om enkele afgebroken tanden te verwijderen, maakt er het niet gemakkelijker op.

Het neemt veel tijd in beslag maar geleidelijk aan ontdooien deze lieverds. Freddy is de eerste om contact te maken. Maar hij zit vaak in twijfel om zijn schuwere zus te beschermen dan te kiezen voor de knuffeltjes waar hij duidelijk naar hunkert. Af en toe geeft hij toe en na een eerste aanraking gaat hij vol voor een uitgebreide aaibeurt. Suzy bekijkt de boel nog wat op afstand maar loopt al geregeld nieuwsgierig rond en met kattensnoepjes is ze zelfs te overtuigen om eventjes heel dicht te komen. ‘s Avonds liggen ze graag samen in de zetel, heel hecht bij elkaar. Freddy heel relaxed, Suzy nog alert voor elke beweging die wordt gemaakt in de kamer. Zorgzame Freddy heeft ondertussen ook met de huiskat van de opvang vriendschap gesloten.

Voor Suzy en Freddy zoeken we een rustige thuis waar ze de tijd krijgen om te wennen. Ze vragen heel wat geduld om hun wat socialer te laten worden en zeker Suzy zal niet vlug een knuffelkat worden.

Omdat Freddy en Suzy het gewoon waren en het fijn vinden, zoeken we een plaats waar ze op een veiligen manier ook buiten kunnen.

Freddy en Suzy  zijn  ontvlooid, ontwormd, gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en geregistreerd.

We vragen de gebruikelijke tussenkomst in de dierenartskosten van 180 euro per kat wanneer het herhalingsvaccin nog moet gebeuren en 190 euro wanneer beide vaccinaties al gegeven werden.

Adoptieprocedure: 

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

Voor meer info kan je contact opnemen met Sylvie op het nummer 0496053899 tijdens werkdagen tussen 17 en 19:30 uur en tijdens het weekend tijdens 10 en 19 uur. Gelieve een boodschap in te spreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achter te laten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

www.katzoektthuis.be

Duo Freddy & Suzy verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw