Hallo, Larry

Larry

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Nee
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
ros
Deel Larry op social media:
Naam:
Larry
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 4 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
22135

Larry wordt in duo geplaatst met zusje Charlie. 

Belangrijk: Larry is drager van het FeLV-virus. Het is dan ook belangrijk dat Larry enkel als binnenhuiskatje wordt geplaatst en niet in contact komt met andere (FeLV-negatieve) katjes. 

Ik ben Larry, een prachtige rosse kater van bijna 1 jaar oud met een heel zacht karakter. Ik doe het rustig aan in het leven en geniet van elk moment. Ik sta als eerste te springen voor aaitjes van mijn opvangmama. Als ik voldaan ben, leg ik me neer op een rustig plekje. Zo word ik niet gestoord tijdens mijn dutjes. Mijn zusje Charlie komt soms langs om me even te wassen alvorens ik naar dromenland vertrek, daar word ik helemaal zen van. Maar daarna wil ik graag een dutje doen, zonder al te veel beweging rondom mij. Ik ben misschien wel zacht van karakter, maar spelen doe ik ook graag. Muizen, lintjes, tunnels, dozen, ... Het maakt me niet uit, zolang ik maar kan spelen! Ik hou er ook van om in de hoogte te klimmen en slapen. Geen venster of kast is te hoog voor mij, want waar een wil is, is een weg. Hoe hoger hoe beter.

En nog iets belangrijks wat jullie zeker over mij moeten weten: ik heb (een geschiedenis van) de ziekte FeLV. Dit staat voor Feline Leukemie Virus. Het virus is bij Harry, Barry en Larry in kleine mate aanwezig. Dit betekent helaas niet dat ze volledig genezen zijn. Bij momenten van stress of contact met andere ziektes kan een verminderde weerstand ervoor zorgen dat het FeLV-virus opnieuw sterk aanwezig is. Charlie test positief, dit betekent dat het virus actief in haar lichaam aanwezig is.

Larry en Charlie worden enkel als binnenkatjes geplaatst en mogen zeker niet in contact komen met andere (FeLV-negatieve) katjes om twee redenen: enerzijds omwille van de mogelijke besmetting naar andere katten, anderzijds om het risico op andere ziektes en stress te verminderen. De katjes zijn niet gevaccineerd en dit wordt ten zeerste afgeraden, omdat hun immuunsysteem zo weinig mogelijk mag worden getriggerd.

Larry en Charlie krijgen medicatie om hun weerstand en immuunsysteem te ondersteunen. FeLV-katjes hebben meer kans op het ontwikkelen van tumoren. Jammer genoeg is het heel moeilijk om de levensverwachting van katjes met FeLV te voorspellen, aangezien dit afhankelijk is van de sterkte van hun immuunsysteem. Bij katten in remissie kan dit enkele jaren zijn, zolang ze geen andere ziektes oplopen. Belangrijk hierbij is dat hun weerstand wordt ondersteund met de juiste zorgen, voeding en medicatie.

We begrijpen dat Harry, Barry, Larry en Charlie met een rugzakje komen en dat het aantal adoptiekandidaten voor hen beperkt zal zijn. Het zijn echter ongelofelijk lieve katten die in de eerste plaats gewoon kat zijn en dubbel en dik van hun kattenleventje genieten en hun diamanten mandje dubbel en dik verdienen. Kan en wil jij voorbij hun FeLV-positieve status kijken en hen dat mandje bieden? Vul dan snel onze vragenlijst in! 

(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Larry verblijft momenteel in:

Cattitude VZW
LEEFDAAL
Cattitude VZW
Bekijk alle dieren van Cattitude VZW