Hallo, Harry

Harry

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Nee
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Schootkat - Knuffelkat?
Ja
Kleur
ros
Deel Harry op social media:
Naam:
Harry
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 4 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
22136

Harry wordt in duo geplaatst met brother from another mother Barry. 

Belangrijk: Harry is drager van het FeLV-virus. Het is dan ook belangrijk dat Harry enkel als binnenhuiskatje wordt geplaatst en niet in contact komt met andere (FeLV-negatieve) katjes. 

Ik ben Harry, een speelse en stevige rosse kater van bijna 1 jaar oud. Ik ben een spring-in-'t-veld en hou van actie. Ik ren in het rond en speel graag met mijn broers en zus. We kunnen uren door de kamer rennen. Mijn grote liefde is eten, dat kan je ook zien aan mijn stevige postuur. Ik eet mijn bakje leeg nog voor je met je ogen knippert. En als het leeg is, hoop ik op meer. Dat krijg ik niet, dus probeer ik wat te stelen bij mijn broers en zus. Mijn opvangmama wilt dat niet, maar ik krijg wel aaitjes in de plaats. Slim gezien van mij he! Als mijn buikje gevuld is en we hebben fijn gespeeld, dan leg ik me graag zo dicht mogelijk bij mijn opvangmama neer. Ik geniet er van om dicht tegen elkaar in slaap te vallen.

En nog iets belangrijks wat jullie zeker over mij moeten weten: ik heb (een geschiedenis van) de ziekte FeLV. Dit staat voor Feline Leukemie Virus. Het virus is bij Harry, Barry en Larry in kleine mate aanwezig. Dit betekent helaas niet dat ze volledig genezen zijn. Bij momenten van stress of contact met andere ziektes kan een verminderde weerstand ervoor zorgen dat het FeLV-virus opnieuw sterk aanwezig is. Charlie test positief, dit betekent dat het virus actief in haar lichaam aanwezig is.

Barry en Harry worden enkel als binnenkatjes geplaatst en mogen zeker niet in contact komen met andere (FeLV-negatieve) katjes om twee redenen: enerzijds omwille van de mogelijke besmetting naar andere katten, anderzijds om het risico op andere ziektes en stress te verminderen. De katjes zijn niet gevaccineerd en dit wordt ten zeerste afgeraden, omdat hun immuunsysteem zo weinig mogelijk mag worden getriggerd.

Barry en Harry krijgen medicatie om hun weerstand en immuunsysteem te ondersteunen. FeLV-katjes hebben meer kans op het ontwikkelen van tumoren. Jammer genoeg is het heel moeilijk om de levensverwachting van katjes met FeLV te voorspellen, aangezien dit afhankelijk is van de sterkte van hun immuunsysteem. Bij katten in remissie kan dit enkele jaren zijn, zolang ze geen andere ziektes oplopen. Belangrijk hierbij is dat hun weerstand wordt ondersteund met de juiste zorgen, voeding en medicatie.

We begrijpen dat Harry, Barry, Larry en Charlie met een rugzakje komen en dat het aantal adoptiekandidaten voor hen beperkt zal zijn. Het zijn echter ongelofelijk lieve katten die in de eerste plaats gewoon kat zijn en dubbel en dik van hun kattenleventje genieten en hun diamanten mandje dubbel en dik verdienen. Kan en wil jij voorbij hun FeLV-positieve status kijken en hen dat mandje bieden? Vul dan snel onze vragenlijst in! 

(Voor meer info betreffende adoptie, verwijzen wij je graag door naar onze website www.cattitude.be: hier kan je meer info vinden over onze katjes en onze adoptieprocedure. !! Vul zeker onze vragenlijst online in !! deze is nl een essentieel onderdeel van onze adoptieprocedure. Dankzij deze vragenlijst krijgen wij een beter beeld van jouw situatie en kunnen we op zoek gaan naar een gepast katje.)

Harry verblijft momenteel in:

Cattitude VZW
LEEFDAAL
Cattitude VZW
Bekijk alle dieren van Cattitude VZW