Hallo, Basiel

Basiel

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Nee
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Onbekend
Boerderijkat / Stalkat ?
Onbekend
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Basiel op social media:
Naam:
Basiel
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 9 maand
Ras:
Huiskat Korthaar
Referentie:
753

Naam: Basiel

Geboortedatum: 19/05/2018

Geslacht: m

Vrij: onmiddellijk

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt en geregistreerd: ja

Gevaccineerd: niet

Kan omgaan met kinderen: neen

Kan omgaan met honden: neen

Kan omgaan met katten: onbekend

 

Deze kat verblijft in Brugge

 

Voor deze kat zoeken we een thuis waar hij niet naar buiten kan, tenzij in een catproof tuin.

 

Basiel wordt enkel alleen geplaatst, of hij met een ander fiv-katje kan kunnen we niet met zekerheid zeggen.

 

Karakter en achtergrond van de kat:

Soms zie je het gewoon. 1 blik op een zwervertje is soms al voldoende om te weten wat er aan de hand is, wat het beestje meegemaakt heeft. Dat was ook het geval bij Basiel. Hij viel meteen op. Heel mager, niet gecastreerd, etterige ogen, een neus vol snot, meerdere bijtwonden en geen interesse in het eten in een vangkooi. Gedreven door testosteron, vechtend met andere katers in een voortdurende zoektocht naar kattinnen, zo gaat het mis.

 

In volle kittenseizoen kwam Basiel bij ons. Bang en boos, niet begrijpend wat er allemaal gebeurde. Zoals we vreesden testte hij postief op fiv. De niesziekte had hem ook flink te pakken. Na een paar behandelingen heeft hij er nog steeds last van. Doordat het voordien nooit behandeld kon worden is het chronisch geworden. Basiel heeft aan zijn zwerversleven dus geen al te mooie souvenirs overgehouden.

 

Basiel is ondertussen een mooie, stevige kat geworden. Hij is nog steeds wel heel bang en boos. Door het weinige menselijk contact voordien heeft hij veel moeite om mensen te vertrouwen. Menige bezemstelen hebben hem tijdens zijn zwerversleven weggejaagd uit perfect aangelegde bloemperken en graspleintjes. Nergens was hij welkom, behalve bij ons. 

Het liefst van al ligt hij veilig in een holletje. Wanneer alles stil is, en hij weet dat hij alleen is gaat hij eten of op de vensterbank zitten. Soms neemt hij een speeltje mee in een holletje, daar heeft hij dus wel wat interesse in. Als hij iemand hoort komen kruipt hij terug in zijn holletje. 

Rustig bij hem zijn in dezelfde ruimte vind hij ondertussen al goed en hij heeft er geen problemen mee als de ruimte gepoetst moet worden. Van plotselinge, onverwachte bewegingen is hij geen fan. Hem proberen aan te raken wil hij niet. Daarvoor is zijn vertrouwen niet groot genoeg. Dan stelt hij zich defensief en dreigend op en moet je zeker niet aandringen.

 

Door de fiv en de chronische niesziekte kunnen we Basiel niet terug buiten plaatsen. Dit zou zijn doodsvonnis betekenen. Als hij een opstoot van de niesziekte krijgt moet hij medicatie krijgen om dit te onderdrukken. Voor Basiel zoeken we iemand die geen grote verwachtingen heeft in de lijn van aaien en sociaal gezelschap.  Basiel heeft mensen nodig die hem voorzien van eten en drinken, medicatie indien nodig maar die hem verder gewoon zichzelf laten zijn. Hij wil gewoon zijn eigen ding doen. In ideale omstandigheden mag hij bij mensen wonen waar hij een kamer volledig voor zichzelf heeft, zijn eigen veilige haven, maar waar hij ook de mogelijkheid heeft om vrij rond te lopen, zich meer in de nabijheid van zijn mensen te begeven wanneer hij dat wenst. Nog idealer zou zijn als hij de toegang heeft tot een catproof tuin of kattenren om toch te kunnen genieten van een veilig buitenleven. 

 

Met tijd en geduld kan soms veel verkregen worden, kan een katje toch ietwat socialiseren. Maar we kunnen niet garanderen of Basiel ooit meer toenadering zal zoeken, laat staan zich zal laten aaien.

Ons motto luidt: “voor elke kat een thuis”. Daar geloven we ook echt in. Wij gunnen Basiel het leven, hopelijk zijn er nog mensen die er zo over denken. 

 

Basiel is ontvlooid, ontwormd, gesteriliseerd, gechipt en geregistreerd. Hij is niet gevaccineerd om niets in de hand te werken.

Basiel is getest op aids en leucose en testte positief voor aids 

Voor Basiel vragen we een vrije bijdrage als tussenkomst in de dierenartskosten.

 

Adoptieprocedure: 

Er wordt eerst telefonisch nagegaan of er een goede match kan zijn tussen jou en de kat, nadien kan een afspraak gemaakt worden voor een bezoekje zodat jullie met elkaar kunnen kennis maken. Bij adoptie wordt een adoptiecontract getekend en de adoptiebijdrage wordt betaald bij het afhalen van de kat. Iedere kat vertrekt met een Europees paspoort.

 

Voor meer info over de katten of de beschikbaarheid kan je telefonisch contact opnemen met Robby op het nummer 0471/034 031 tijdens werkdagen tussen 17 en 21 uur en tijdens het weekend tussen 11 en 21 uur. Gelieve hiervoor niet te mailen. Graag een boodschap inspreken en je naam, telefoonnummer en voor welke kat je belt achterlaten indien er niet wordt opgenomen. Op smsen wordt niet gereageerd.

 

www.katzoektthuis.be

 

Basiel verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Kat zoekt Thuis vzw