Hallo, Frodo (en Jos)

Naam:
Frodo (en Jos)
Geslacht:
Kater
Leeftijd:
8 jaar
Ras:
Huiskat Korthaar (zonder Stamboom)
Referentie:
20066

TER ADOPTIE

Naam: Frodo (FIV+) en Jos (FIV+)

Geboortedatum: 01/05/2011 beide

Geslacht: katers

Vrij vanaf: onmiddelijk

Gecastreerd/gesteriliseerd: ja

Gechipt: ja

Gevaccineerd: ja

Adoptieprijs: 90 euro per katje

Kan omgaan met kinderen: >10j

Kan omgaan met honden: Onbekend

Kan omgaan met katten: Onbekend

Moet buiten kunnen? Nee, FIV+

Dit katje verblijft in de gemeente: KeerbergenFrodo (zwartwit) en Jos (wit) kwamen onlangs in opvang. Ze leefden al een aantal jaren bij mensen waar ze in de tuin zijn komen aanlopen. Helaas moesten deze mensen nu verhuizen en was het niet mogelijk dit duo mee te nemen. Frodo en Jos zijn qua karakter twee top katjes. Ze zijn erg gehecht aan elkaar en we zoeken dan ook een thuis waar ze samen kunnen blijven. Ze waren even van hun melk in de opvang maar na een dagje kwam Frodo toch al voorzichtig zijn aaitjes en knuffeltjes vragen, Jos volgde een paar dagen later. Het zijn beide heel zachtaardige kereltjes die duidelijk graag bij mensen zijn. Intussen worden onze vrijwilligers vrolijk begroet door Frodo, Jos blijft bij vreemde mensen nog even de kat uit de boom kijken. Ondanks hun jarenlange leven op straat gedragen ze zich prima in de opvang en zijn ze van dag 1 zindelijk.

Beide katers testen tijdens onze standaard controle ook positief op kattenaids.

Dat is geen ramp gelukkig, dat betekent alleen dat we op zoek moeten naar een thuis waar ze niet buiten kunnen zodat zij geen andere katten kunnen besmetten en zelf geen risico's lopen.

Kattenaids is enkel overdraagbaar op andere katten, dit via ernstig bloed-bloedcontact, meestal tijdens heftige gevechten. Kattenaids is net zoals bij mensen een erg traag virus, het blijft meestal jaren in het lichaam zonder dat er klachten zijn. Het verlaagt de weerstand waardoor aidskatjes vatbaarder zijn voor virussen of andere aandoeningen (vaak huidaandoeningen of tandproblemen). Kattenaids kan je niet behandelen, een goede verzorging van de kat is belangrijk, alsook op tijd naar de dierenarts gaan wanneer je iets opmerkt. Maar we verwachten dat je dat met elk katje doet. Katjes met FIV kunnen nog veel jaren in goede gezondheid leven en sterven vaak gewoon van ouderdom of iets anders. Helaas is er nog veel onterechte angst hierover. Frodo en Jos kregen ook een algemeen bloedonderzoek, iets wat we standaard doen bij 8+ertjes. Daaruit bleek gelukkig dat ze verder nog in heel goede gezondheid zijn.

Wie zoekt er twee lieve, rustige, aanhankelijke binnenhuiskatjes?

Hierbij hun filmpje: https://www.facebook.com/helgaspoezenhuisopvang/videos/232202211499303/Stuur bij interesse snel een mailtje naar info@hpho.be.Lees ook alvast onze adoptievoorwaarden hier:http://www.helga-poezenhuis-opvang.be/?q=content%2Fadoptievoorwaarden

Frodo (en Jos) verblijft momenteel in:

locatie

Helga's Poezenhuisopvang

KEERBERGEN
Tel.: 0474 46 13 33
Email: info@hpho.be
Site: www.helga-poezenhuis-opvang.be/
dierenasiel Bekijk alle dieren van Helga's Poezenhuisopvang

In erkende dierenasielen belanden jaarlijks meer dan 50.000 dieren. Niet enkel honden en katten, ook knaagdieren, konijnen en vogels zijn ruim vertegenwoordigd. Deze dieren zijn zwerfdieren, afgestaan door de eigenaar of in beslag genomen. Geadopteerde honden zijn gechipt, geregistreerd en in het bezit van een geldig paspoort. Geadopteerde katten zijn gechipt, geregistreerd en gecastreerd of gesteriliseerd.