Hallo, Chess

Chess

Eigenschappen

Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Moet verplicht binnen gehouden worden?
Nee
Zindelijk?
Ja
Kan met honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Rustige omgeving (oudere dieren)?
Ja
Boerderijkat / Stalkat ?
Nee
Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Schootkat - Knuffelkat?
Onbekend
Kleur
andere
Deel Chess op social media:
Naam:
Chess
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 6 maand
Ras:
Europese Korthaar
Referentie:
961

Chess

Geslacht: kater, mannelijk

Ras: europese korthaar

Leeftijd: +/- 2020

.

Chess kwam als vondeling in het asiel terecht. Na rondvraag is hij van een overleden buurman, en is het huis waarin hij woonde opnieuw verkocht. Chess had hierdoor jammer genoeg geen woonplaats meer.

Hij voelt zich in het dierenasiel niet goed thuis, en op dit moment zoekt hij zelf geen contact zoekt met mensen. Echter was hij ooit zeker wel sociaal, en zien we aan hem dat hij in een rustige woonomgeving ook zeker opnieuw sociaal zal worden.

We weten zo goed als niets over zijn verleden, maar we weten wel dat hij zowel binnen-, als buiten mocht komen. We zoeken voor hem een soortgelijke thuis, na de gewenningsperiode. Een thuis waar hij binnenshuis altijd welkom is, maar waar hij ook de veilige buitenomgeving kan en mag ontdekken.

Deze mooie kater heeft op een korte tijd ontzettend veel moeten doorstaan. Het overlijden van zijn baasje, het verliezen van zijn gekende thuissituatie, zijn verhuis naar het asiel. We hopen dat hij snel zijn gouden mandje mag vinden, waar hij zich terug thuis mag en kan voelen en waar hij voor zijn verdere leven mag blijven.

Heel kleine kinderen lijken geen goede match. Kinderen vanaf 8 jaar, die de grenzen van een kat goed kunnen begrijpen, zouden zeker een mogelijkheid zijn. In het begin gaat Chess zich voornamelijk verstoppen en deze verstopplaatsen moeten ook gerespecteerd worden. Het contact moet op zijn tempo verlopen. Hoeveel te meer ruimte je hem geeft, hoeveel te meer vertrouwen er zal ontstaan. We zijn dan ook op zoek naar een thuis waar er verschillende comfortabele verstopplaatsen aanwezig zijn. In het asiel zit hij voornamelijk op lage verstopplaatsen. Zo vind je hem meestal terug in een op maat gemaakte kattenmand, met onderaan verwerkte tunnels.

Chess is perfect zindelijk, en zou het ook niet erg vinden als zijn baasjes overdag gaan werken. Zo kan hij op zijn tempo alles verkennen, en rustig bijslapen.

Op dit moment hebben we hem nog geen ruzie zien maken met andere katten. Soms zit er een andere poes bij in zijn tunnel. We denken dat hij zeker kan herplaatst worden bij een stabiele kattin. Zijn omgang met katers is niet gekend.

Zijn omgang met honden is onbekend.

Chess is een kater, die op zoek is naar een stabiele thuissituatie. Een plaats waar ze, zeker in het begin, niet al te veel verwachtingen van hem hebben. Een thuis waar ze het potentieel in hem zien, en waar ze begrijpen dat hij geen makkelijk verleden met zich meedraagt. Een thuis waar hij welkom is.

Denk jij Chess de rustige thuis te kunnen bieden, waar hij zich volledig in kan ontplooien? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij een mogelijke match zal je een adoptie-aanvraagformulier retour krijgen, waardoor we een goed beeld krijgen van jouw profiel en of deze zou kunnen matchen met het profiel van Chess. Zien we dat jullie profielen goed bij elkaar aansluiten? Dan nodigen we jou graag uit voor een kennismaking.

Chess verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw