Hallo, Merrie - Kathleen

Deel Merrie - Kathleen op social media:
Naam:
Merrie - Kathleen
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
21 jaar en 4 maand
Referentie:
1776

Deze merrie van 21 jaar bevindt zich intussen in een heel goede conditie maar ze is nog schichtig door haar verhaal van langdurige dierenverwaarlozing. Deze prachtmeid kan perfect tussen andere paarden maar ze heeft veel aandacht nodig.

Paarden zijn weidedieren die een stal nodig hebben. Enige kennis van paarden is nodig om de dieren goed te verzorgen en hanteren. Voordat je een paard aanschaft, ga je best bij een aantal paardeneigenaars op bezoek om te zien wat er bij komt kijken.

Als je de aanschaf van een paard overweegt, moet je goed weten welke type paard je zoekt en wat je ermee wil doen. De brochure ‘De vijf geboden bij de aankoop van een paard’ van het Vlaams Paardenloket helpt je hierbij op weg.

De volgende vragen helpen je om te beslissen of het houden van paarden bij je past:Paarden kunnen ruim 30 jaar oud worden, kan je er zo lang voor zorgen?


Vind je een paard ook een leuk dier als het niet bereden kan of wil worden?


Heb je de ruimte en/of financiële middelen voor een weide met stal?


Heb je de kennis om aan goed weidebeheer te doen of ben je bereid om dit te leren?


Heb je de tijd om dagelijks te voeren en te verzorgen?


Kan iemand de paarden verzorgen wanneer je op vakantie gaat? Of heb je de financiële middelen om een pension te betalen?


Heb je ongeveer 80 tot 400 euro per maand per paard over voor de voeding en verzorging?Voor informatie over onze adoptieprocedure klik je hier.

Merrie - Kathleen verblijft momenteel in:

Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw
HEUSDEN-ZOLDER
Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw
Bekijk alle dieren van Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Vzw