Hallo, Knora & Flora

Deel Knora & Flora op social media:
Naam:
Knora & Flora
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 2 maand
Referentie:
47

Knora en Flora zochten dringend een thuis nadat hun onderkomen onder water stond en er enkel modder overbleef. De zussen zijn geboren in 2014 en hadden volgens de persoon die hen vond bij hem niet voldoende plek, noch voeding.

Dat ze te weinig eten hadden gekregen, was duidelijk te zien. Vooral Flora was erg mager en al gauw bleek dat ze gedomineerd werd door haar zus die ongetwijfeld het beetje eten dat ze kregen of vonden als eerst inpikte.

Zodra ze toekwamen begonnen ze rond te lopen in het sappige gras en het eten kon starten; het eerste uur hebben ze niet opgekeken, enkel eten was belangrijk. De kans is groot dat ze nog nooit eerder gras gegeten hadden.

Later kwamen ze voorzichtig kennis maken: met de neus in de lucht tasten ze ons af. Momenteel leven ze samen met drie geitjes en een tiental hanen waarmee ze het prima kunnen vinden. Ze hebben al wat vertrouwen in ons gekregen maar knuffelvarkens zijn het niet. Op voorwaarde dat hun verzorger wat tijd en geduld heeft, kan dat vertrouwen zeker nog aansterken.

Wie dit duo een thuis wil gunnen, moet vast en zeker een ruime plek hebben want ze lopen aardig wat af. Ze hebben tevens nood aan een modderpoel om zich te verkoelen bij warm weer; daar genieten ze enorm van. Een goede, stevige omheining is een must. Helaas wordt dit al te vaak onderschat waardoor we dergelijke varkens geregeld op straten aantreffen; ze breken gewoonweg uit en de eigenaar ziet het dan niet langer zitten om hen te verzorgen. Ook hebben ze op tijd en stond hun eten nodig want anders krijsen ze alles bij mekaar. Heb je buren met gevoelige oren? Begin er dan maar niet aan!

Knora & Flora verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Het Dierenthuisje Vzw