Hallo, Torro

Torro

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Nee
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Torro op social media:
Naam:
Torro
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 8 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
10343

Torro kwam in ons asiel binnen als vondeling, en wordt door onze dierenarts geschat op twee jaar oud. Deze herder is een lieve hond die regelmatig contact zoekt met zijn begeleider op wandeling. Hij houdt ervan om even te pauzeren op wandeling om te knuffelen. Torro is daarom op zoek naar een warme thuis waar men hem voldoende liefde en aandacht geeft. 

In het asiel is Torro vrij nerveus door de passage van andere honden voorbij zijn hok, en er is dan ook reeds gebleken dat Torro niet met andere honden kan. Ook andere dieren zijn volgens ons niet aan hem besteed. De drukke asielomgeving is niks voor Torro, hij ondervindt hier duidelijk stress. We zoeken een rustige thuis voor Torro, zonder kleine kinderen. 

Torro werd na 7 maand asiel geadopteerd, en teruggebracht na een week, ondanks de supergoede zorgen van de adoptanten. De adoptanten zochten een hond om binnen bij hen in huis te leven als deel van het gezin. Dit leek ons ideaal voor Torro omdat hij zeer lief en aanhankelijk is naar mensen toe, en houdt van knuffelen. Echter bleek dat het leven binnenshuis als gezinshond teveel prikkels inhield voor Torro waardoor hij constant onder hevige stress stond, en probleemgedrag vertoonde. Hieruit blijkt dat Torro wellicht voor zijn asielperiode enkel een ren van de binnenkant heeft gekend. Daarom zoeken we voor Torro een adoptant waar hij buiten kan leven, maar waar hij wel de nodige liefde en aandacht krijgt van zijn eigenaar. Wij willen dus niet dat Torro buiten in een ren opgesloten wordt om er weg te kwijnen. Het zou fijn zijn als zijn nieuwe baasjes willen investeren in het aanleren van het leven binnenshuis aan Torro, zodat dit stapsgewijs kan opgebouwd worden, en zodat Torro misschien ooit wel een sofahondje kan worden, zonder stress daarrond. 

Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure op https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/ , vul de vragenlijst in en kom vrijblijvend kennismaken!  

📸  Eveline Verstraete 

Torro verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge