Hallo, Rosa

Rosa

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Rosa op social media:
Naam:
Rosa
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
8 jaar en 5 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
201912451

Rosa zat in een hok, vol uitwerpselen. Haar tepels waren opgezet, ze had enorme kale plekken op haar huid door de vlooien, haar oren waren ontstoken, ze had te lange nagels en haar tanden zijn afgesleten. Ze heeft de laatste maanden niet meer mogen genieten van een fatsoenlijke verzorging, waardoor ze, gelukkig, in beslag werd genomen.

Ondanks alle ellende is Rosa ontzettend vrolijk naar mensen! We zijn druk bezig om haar te behandelen voor alle medische zaken. Inmiddels ziet ze er al een stuk beter uit, al zullen haar haren op haar rug verder moeten aangroeien.

We zien dat Rosa vaker kort in elkaar duikt bij handelingen. We willen niet speculeren over de reden, maar vragen wel begrip aan nieuwe eigenaren.

Vermoedelijk heeft Rosa nooit geleerd wat spelen is: speeltjes kent ze niet, maar ze wordt hartstikke blij wanneer mensen met haar bezig zijn.

Deze dame verdient het om een warme, fijne thuis te vinden. Een thuis waar ze wordt verzorgd, liefde krijgt en in huis mag leven. Ze kan bij grotere kinderen worden geplaatst, helaas niet bij andere honden. Gezien haar verleden, zal ze niet breed zijn gesocialiseerd. We zoeken om die reden mensen met geduld, die in het begin meer thuis zijn.

Rosa verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw