Hallo, Paco

Paco

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Onbekend
Deel Paco op social media:
Naam:
Paco
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 8 maand
Ras:
American Pit Bull Terrier
Referentie:
120194

Hier ben ik dan, klaar voor mijn verhaal en klaar om aan mijn toekomst te werken. Ik ben Paco, een kanjer van een Pit!

Jammer genoeg zit ik al een hele tijd in het asiel. En jammer genoeg schrikt dat nu net heel wat mensen af. Maar iedereen die mij echt kent zal bevestigen dat ik met de juiste match heel ver kan geraken.

Mijn verhaal start in 2019 met mijn inbeslagname. Ik werd weggehaald bij iemand die absoluut geen kennis had van mijn ras, mijn opvoeding, mijn karakter, enz... Echt met mij bezig zijn was niet aan de orde. Ik zat vooral in een kennel, die dan ook nog eens veel te klein en te zwak was. Door de absolute verveling slaagde ik er in om een aantal keer te ontsnappen.

Gelukkig maakte de politie en de mensen van het dierenasiel daar een eind aan. Ze zorgden er voor dat ik hier in opvang kon blijven en kon werken aan een toekomst.

Want ja, ik kan niet verbergen dat er wat werk nodig was. Mijn belangrijkste negatieve punt was mijn gedrag naar andere dieren. Dat was simpelweg gevaarlijk. Maar ik ben heel blij om te melden dat die reacties na al die tijd in het opvangcentrum enorm zijn gestabiliseerd. Ik zal het waarschijnlijk nooit 100% goed kunnen vinden met soortgenoten. Maar de tijd van felle reacties is voorbij.

Ik was in het begin ook heel waakzaam naar andere mensen toe. Ook nu heb ik meestal wat tijd nodig om nieuwe mensen te leren kennen. Maar die fase is al bij al snel voorbij. Eens het vertrouwen er is laat ik zien wat voor speelvogel ik ben! Dan zie je soms dat ik in mijn eerste levensfase wat basisopvoeding in omgang met mensen heb gemist. Ik bots en spring wel eens tegen mijn verzorgers op, en een aanraking is voor mij vaak voldoende startsignaal om te spelen. Maar ook daar blijf ik positief in evolueren. 

Om alles samen te vatten ben ik nu op zoek naar mensen met het volgende profiel:

- ervaring met 'power breeds'.

- geen kinderen of andere dieren.

- voldoende ruimte in huis en aanwezigheid van een perfect (en hoog) omheinde tuin.

- tijd om verder te werken aan mijn 'opvoeding' (denk daarbij aan contact, wandelen zonder trekken, nieuwe omgevingen leren kennen,...). 

Aan dat laatste puntje wil ik nog toevoegen dat ik hier heb bewezen 100% zindelijk te kunnen zijn. En dat ondanks het feit dat ik mijn eerste levensjaar bij dat eerste baasje in een buitenkennel heb moeten doorbrengen. Zoals gezegd, ik leer snel en barst van het potentieel!

Er valt nog veel meer over mij te vertellen. Mijn verzorgers staan klaar om iedereen met interesse verder te helpen. Je hoeft enkel het contactformulier op onze website in te vullen en ze nemen spoedig contact met je op: dierenasiel-tienen.be/contacteer-ons/

Misschien tot binnenkort!

Paco verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Dierenasiel Tienen