Hallo, Mao

Mao

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Nee
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Mao op social media:
Naam:
Mao
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
8 jaar en 1 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
1900334

Mao is een prachtige Stafford kerel. Hij kwam bij ons terecht via de politie nadat zijn baasje hem daar achterliet omdat hij Mao niet aankon en er schrik van had. Mao bleek helaas een doorgeef hond te zijn en zou al minstens 5 verschillende eigenaars hebben gehad… We vrezen dat dit ook niet de beste eigenaars zijn geweest, want Mao heeft duidelijk wat meegemaakt.

Hij was in het begin énorm afstandelijk en wilde niet zoveel met ons te maken hebben, het heeft even geduurd voor we hem konden overtuigen dat niet iedereen slechte bedoelingen heeft. Ondertussen heeft hij reeds enkele vaste personen die hij respecteert, maar dat heeft wat tijd nodig. Het is een hond met een sterk karakter die graag zijn zin krijgt en indien hij je niet respecteert al eens durft uithalen. Helaas hebben we geen achtergrondinformatie, maar zover we weten woonde hij wel in huis. Mao speelt wel graag met stevig speelgoed, maar ook hier moet gelet worden dat zijn  energielevel niet te hoog gaat, anders geraakt hij overprikkeld en dan durft hij wel iets te slopen. Wandelen met deze knapperd is dan weer een heerlijkheid, hij loopt netjes aan de lijn en negeert anderen, ook joggen doet hij graag.

Mao heeft énorm veel nood aan structuur en duidelijke grenzen, een eigenaar die ervaring heeft met sterke karakters is dan ook een absolute must! Mao wordt ook niet met kinderen of andere honden of katten geplaatst.

We weten dat het niet makkelijk zal zijn om de perfecte baas voor hem te vinden, maar hij doet zo z’n best en komt al van zo ver. Iemand die met hem verder aan de slag wil zal hiervoor een geweldige hond in de plaats krijgen en hij verdient echt een gouden mandje!

Geef jij hem graag een nieuwe thuis? Vul dan de adoptieaanvraag in via de website: https://dierenbeschermingmechelen.be/honden/

Mao verblijft momenteel in:

Dierenbescherming Mechelen
MECHELEN
Dierenbescherming Mechelen
Bekijk alle dieren van Dierenbescherming Mechelen