Hallo, Alvin

Alvin

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Onbekend
Deel Alvin op social media:
Naam:
Alvin
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
6 jaar en 11 maand
Ras:
Anatolische Herdershond
Referentie:
384

Een korte zin om Alvin te beschrijven, is zo goed als onmogelijk. Alvin is Alvin, en als je Alvin kent, dan weet je exact wat dat inhoudt.

Op foto lijkt hij voor leken een beetje op een uit-de-kluiten-gewassen labrador, tot je deze joekel in het echt ziet. Kenners weten dat deze pracht van een hond, een Anatolische Herder in hart en nieren is.

Hij kwam, samen met Annie en Rosie, als vondeling in ons dierenasiel. Zij waren alle drie niet gechipt en hun eigenaar heeft nooit contact gezocht met het asiel. Na de wettelijke termijn kwamen deze drie knapen ter adoptie. Annie en Rosie vonden ondertussen hun gouden mandje, maar Alvin wacht nog steeds.

Alvin heeft een aantal werkpuntjes, die in combinatie met zijn kracht, serieuze werkpunten worden. Hij kan niet overweg met andere honden en valt uit aan de riem. Aangezien hij zo’n immense power heeft, is het bijna onmogelijk voor een tenger gebouwde mens om hem tegen te houden. Alvin wordt dus niet geplaatst bij andere dieren, alsook niet bij een baasje dat niet de kracht heeft om hem te houden.

Aangezien hij als vondeling in ons asiel terecht kwam, weten we nagenoeg niets over zijn verleden. Wel is hij zindelijk, is hij erg rustig in zijn binnenhok en weten we van de adoptanten van Annie en Rosie dat zij zich razendsnel hebben aangepast aan het binnenhuisleven. We zoeken dus voor Alvin alsook een thuis waar zijn mand binnenshuis staat.

Een (grote) tuin is een absolute must voor Alvin. Hij vertoeft overdag graag buiten in het zonnetje en kan heel speelse momenten hebben. Deze speelse momentjes zijn best angstaanjagend, aangezien hij denkt dat hij een lief, klein en schattig puppy’tje is. Als je dan een dier ten grootte van een pony op je ziet afrennen, zonder rem, dan heb je de neiging om in de dichtstbijzijnde boom te klimmen. Gelukkig bedoelt hij het allemaal erg goed, en is er van agressie geen sprake.

Alvin heeft een vaste wandelmaat Huub (zie foto), waar hij bijna dagelijks mee op pad mag. Huub kent Alvin ondertussen door en door, en heeft hem al heel veel bijgeleerd. Het opgebouwde, wederzijdse respect tussen deze twee is prachtig om te aanschouwen. Bij mogelijkse interesse worden kandidaten dan ook samen op pad gestuurd met Huub. Alvin is te sterk om mee te geven met onbekenden, en aangezien hij uitvalt naar andere dieren, nemen wij geen risico’s. Huub heeft Alvin onder controle, maar andere honden tegenkomen op een wandeling blijft soms een spannende gebeurtenis.

Een plaatsing bij andere dieren is dan ook uitgesloten. Een adoptiegezin met jongere kinderen raden wij persoonlijk af.

Idealiter zoeken we voor Alvin een landelijke/bosrijke omgeving, waar hij naar hartenlust kan ravotten en rondlopen. Aangezien we weten dat dergelijke grondbezitters dun bezaaid zijn, komen geïnteresseerden met een grotere tuin ook in aanmerking. Alvin heeft zijn loop écht nodig. In een kleine omgeving, zonder loopruimte, zal hij vermoedelijk gedragsproblematiek gaan vertonen en zal hij niet gelukkig zijn.

Alvin is verder een fijne hond en wenst graag volledig betrokken te worden in het gezinsleven. Eens er wederzijds respect is, heb je een grote compagnon voor het leven.

Alvin verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw