Hallo, Bobby

Bobby

Eigenschappen

Formaat
Deel Bobby op social media:
Naam:
Bobby
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
7 jaar en 5 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
811

Bobby

Leeftijd: 06/01/2016

Geslacht: mannelijk, reu

Ras: Amerikaanse Staffordshire Terriër

.

Deze crèmekleurige spierbundel draagt de naam Bobby. Hij kwam in het asiel terecht via een inbeslagname. Hij verblijft al sinds oktober 2021 in ons asiel, maar had tijd nodig om te ontplooien en is nu pas klaar voor adoptie. Zijn vertrouwenspersonen hebben deze tijd ten volle benut. Hij staat al sinds december onder begeleiding van Ronnie, Jelle en Kim van hondencentrum HondEnVriend en heeft al een ongelooflijke progressie geboekt. Deze adviezen dienen ook opgevolgd te worden door potentiële adoptanten. Bij onervaren adoptanten zal blijvende begeleiding vereist zijn.  

.

Van een goede opvoeding heeft hij nooit mogen genieten in zijn vorige thuissituatie. Zo heeft hij nooit geleerd om prikkels op een goede manier op te nemen en te verwerken, waardoor spanning snel wordt opgebouwd. Een leiband was, en andere honden zijn nog steeds voor Bobby een bron tot frustratie. Zijn begeleiders geven hem de nodige tools in handen om zelf op een positieve manier te leren omgaan met deze prikkels. Dit zonder externe dwangmiddelen te gebruiken. Alles wordt aangeleerd op basis van clicker en beloning.

.

Wekelijks kunnen we zijn progressie opvolgen en worden er hem nieuwe dingen aangeleerd. Deze middelen zorgen ervoor dat zowel zijn veiligheid, die van andere honden als die van zijn begeleiders kan worden gegarandeerd. Hij is niet agressief naar mensen, maar vertoonde aangeleerd gedrag aan de riem. Hij nam deze in de mond, maakte hier een trekspel van en herpakte zich naar de handen. Bij het aandoen van de riem is er nu een routine aangeleerd, die hij begrijpt en als veilig wordt aanschouwd. Hij werkt graag voor eten en is zeer intelligent. Eens er wederzijds vertrouwen is, is hij een plezier om mee te werken.

.

Ondertussen kan hij eindelijk genieten van een ontspannen boswandeling en georganiseerde snuffelmomenten. Ook zien we dat hij plezier beleeft bij zijn training momenten. Zijn muilkorftraining heeft hij ondertussen onder de knie en zijn harnas aandoen, lukt tegenwoordig zonder problemen.

.

We vermoeden dat Bobby zindelijk is. Alleen blijven zal opgebouwd moeten worden. Hij wordt niet geplaatst bij kinderen en/of andere huisdieren. Een huis met een goed omheinde tuin is een vereiste. Hij wordt enkel geplaatst als gezinshond, waar hij te allen tijde toegang krijgt tot de binnenruimtes. Hij wordt niet geplaatst als buitenhond.  Medisch is Bobby volledig in orde. 

.

Bobby is een uitdaging, maar heeft op een heel korte tijd getoond dat hij enorm veel in zijn mars heeft en open staat voor aanpassing. Bij de juiste baasjes zijn wij er zeker van dat hij een enorme aanwinst voor het gezin zal zijn.

.

Gelieve bij interesse een mail te sturen met jouw gegevens en een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie.

Bobby verblijft momenteel in:

Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw