Hallo, Laika

Laika

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Onbekend
Deel Laika op social media:
Naam:
Laika
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 10 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
924

Laika

 

Leeftijd: 09/07/2018

Geslacht: reu, mannelijk

Ras: Mechelse Herder

.

Deze leergierige herder zoekt een fijne thuis, die zijn hoge knuffelgehalte kan appreciëren.

.

Ondanks zijn naam is Laika een mannelijke hond. We weten zo goed als niets over zijn verleden, aangezien zijn baas is overleden. Wel weten we dat hij naast energie, echt heel graag enorm veel aandacht heeft. Hij is zo lief dat hij liefst van al onder jouw trui zou kruipen.

.

Laika zoekt een warme thuis waar hij een volwaardig gezinslid zal worden. Hij heeft altijd binnenshuis geleefd en is dus het huiselijke leven gewoon. Hij heeft energie en kan goed wandelen. Wel zou hij uitvallen naar auto’s en andere dieren. Er is reeds progressie zichtbaar en met verdere begeleiding valt dit zeker beperkt te worden. Hij wil met heel veel plezier op een positieve manier werken met zijn baasje (gehoorzaamheid, speuren,..). Dagelijkse wandelingen zijn wel een must en verdere, professionele begeleiding zijn geen overbodige luxe.

.

Laika zou geplaatst kunnen worden bij kinderen. Uiteraard moeten de kinderen wel beseffen en aangeleerd worden dat er grenzen zijn en zullen zij voorlopig niet met Laika kunnen gaan wandelen. Andere dieren zijn vermoedelijk niet aan de orde. Hij durft fel uit de hoek komen, waarschijnlijk omdat hij nooit met andere dieren is gesocialiseerd.

.

Laika is op zoek naar een thuis waar hij zowel overdag als ‘s avonds binnenshuis mag vertoeven. Hij is een gezinshond en wil dus ook een plaats binnen het gezin. Een omheinde tuin is een groot pluspunt. We weten niet of Laika goed alleen thuis kan blijven. Vermoedelijk is hij altijd in de aanwezigheid van zijn baasje geweest. Hier zal dus, zeker in het begin, veel rekening mee moeten worden gehouden. Een Mechelse herder is graag overal waar zijn baasje is. De optie dat hij dus mee zou kunnen gaan naar het werk zou voor Laika het ideale scenario zijn.

.

Ben jij het ideale gezin voor Laika? Gelieve dan het asiel te contacteren via mail met jouw gegevens en een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie.

 

Foto: Peter Engelen hondenfotografie

Laika verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw