Hallo, Zar

Zar

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Zar op social media:
Naam:
Zar
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
9 jaar en 2 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
120210043

Filmpje: https://youtu.be/3H_QrLlCFEQ

 

Zar verblijft sinds half april 2021 in een pleeggezin. Volg zijn vorderingen en evolutie hier (tip: het is echt de moeite!): https://www.facebook.com/Pleeghond-Zar-103222918580143Deze mooie jongen is Zar, een kruising Amerikaanse Stafford die naar schatting geboren werd in 2015. Zar kwam als vondeling in ons asiel terecht en werd niet opgehaald.Daardoor hadden we niet veel informatie over zijn verleden. Gelukkig verblijft hij sinds kort in een pleeggezin en weten we een beetje meer. Natuurlijk leert hij elke dag bij.Zar is een vriendelijke en aanhankelijke hond. Hij is het liefst bij z'n mensen. Hij is eerder een volger en voelt zich dus prima wanneer hij leiding krijgt.Hij begroet z'n mensen die hij kent vriendelijk en nieuwe mensen hebben een rustige introductie nodig. Hij is in het begin wel wantrouwig maar met goede sturing en wanneer men hem rustig laat kennis maken, komt hij stilaan los.Bij honden reageert hij ook wisselend. Honden die hem negeren en passeren vindt hij prima. Naar honden die reactief zijn kan hij ook reageren.

Zar geniet vooral in rustige omgevingen. Wandelen in de drukke stad is niets voor hem. Verkeer passeert hij wel prima.Zar vond rust in z'n pleeggezin en hier valt het toch op dat hij een hond is met wisselende energiemomenten. Soms heeft hij een tornado momentje maar dan speelt hij erg graag in een goed afgesloten tuin. Hij geniet ook erg van lange wandelingen. Als hij daarvoor eerst een rit met de auto moet doen, dat is allemaal prima! Hiernaast kan hij ook rustig zijn. Maar wat vast staat is dat Zar een actieve thuis zoekt zodat hij goed kan ventileren.Hij is erg speels. Zo ruilt hij z'n speeltje ook graag voor een ander speeltje of een lekker snoepje.Zit, poot, hier, blijft... Dit zijn alvast enkele basiscue’s die Zar onder de knie heeft. Voor een snoepje wil hij wel nieuwe dingen leren.Deze knappe jongen heeft een gevoelige huid, zoals wel vaker voorkomt bij Staffords. Hij is een allergiepatiëntje maar laat zich goed verzorgen. Dit is momenteel goed onder controle. Een badje geven vindt hij zelfs prima.In huis is hij zindelijk en rustig. Luide machines als de stofzuiger en een grasmachine zorgen voor veel prikkels. Dan zit Zar beter even apart. Een sapje maken in de blender lukt wel weer prima.Alleen blijven was een werkpunt maar hij maakte reeds vorderingen. We vermoeden dat dit wel weer even opgebouwd moet worden eens hij geplaatst wordt. Hij kent de bench en een malse mand. Zijn favoriete plekje is naast zijn baasjes! Zar toont weinig interesse in andere dieren. Er wordt natuurlijk wel veilig afstand gehouden maar hij raakt niet overprikkeld door een rustige buurhond bijvoorbeeld. 

Hij wordt wel geplaatst in een thuis waar hij alle aandacht voor zich heeft en dus niet moet delen met andere dieren.Hij zoekt mensen die hem nog verder willen begeleiden in het leven en hem enorm graag willen zien!Interesse in adoptie?

Dan vragen we u een vragenlijst in te vullen via volgende link: https://forms.gle/V3NnN9j8TCkVUPf79H2020-0154--- Extra filmpje: https://youtu.be/N2aWM2S-ivI ---

Zar verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden