Hallo, Tico

Tico

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Tico op social media:
Naam:
Tico
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
5 jaar en 5 maand
Ras:
Border Collie
Referentie:
20220673

Kan met andere honden: Nee

Kan met katten: Nee

Kan op een appartement: Nee

Kan met kinderen: Nee

Deze knappe, voorzichtige jongeman werd naar het asiel gebracht omwille van een incident met de andere hond des huizes. Beide honden zijn naar het asiel gebracht en de andere hond heeft al reeds een thuis gevonden.

Tico heeft meer tijd nodig gehad om te wennen, zowel aan de omgeving als aan de mensen. Initieel wilde hij geen contact met zijn verzorgers, waardoor er meer tijd vrij is gemaakt om zijn vertrouwen te winnen. Hierdoor weten we een stuk meer over Tico.

Hij vindt het fijn om bij mensen te zijn die hij goed kent. Zij geven hem steun, waardoor hij op momenten dat hij onzeker is, de situatie beter aankan. Mensen en situaties die nieuw zijn, vindt Tico eng. Hij is helaas geen allemansvriend en is niet gebaat bij een druk sociaal leven.

Absolute pluspunten zijn Tico's voergevoeligheid en het feit dat hij graag wil spelen. In stapjes kan zijn wereld worden uitgebreid en kunnen nieuwe mensen worden geïntroduceerd aan hem met lekkere snoepjes.

Tico vindt het aandoen van een halsband heel eng. In het asiel is er een persoon die meer tijd met hem doorbrengt, waardoor Tico ook veel leert. Deze persoon kan hem inmiddels aanriemen, dus de eerste stappen zijn, letterlijk, gezet. Het is belangrijk dat zijn nieuwe eigenaren voldoende tijd kunnen vrijmaken om dit aan te leren, maar ook voldoende kunnen anticiperen op zijn lichaamstaal, zodat het een aangename ervaring wordt. Tico heeft nood aan een klein gezin, zonder andere dieren. Zijn nieuwe eigenaren zullen enkele keren naar het asiel moeten komen, zodat hij hen hier leert vertrouwen.

 

Tico verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw