Hallo, George

George

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Deel George op social media:
Naam:
George
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
4 jaar en 4 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
1292

George 

Leeftijd:  18/03/2020

Geslacht: mannelijk 

Ras: x Mastiff 

.  

Meet Fred en George. Broers, vrienden en partners in crime. 

.  

Net zoals in de Harry-Potterfilms zijn Fred en George de grappenmakers van het asiel. Ze zijn meer geïnteresseerd in kattenkwaad uithalen, dan in luisteren over het algemeen. Ze halen uit elke dag het maximale voor zichzelf, en ‘gehaast zijn’ staat niet in hun woordenboek, soms tot grote frustratie van de medewerkers, vrijwilligers of wandelaars. Zo kan je je been-, arm- en bilspieren maar best even trainen, alvorens een wandeling met deze beren in te plannen. Ze zijn belachelijk sterk, en hebben nooit de goede begeleiding gekregen om te gaan wandelen. Maar hier wordt aan gewerkt!Echter schuilt hun kattenkwaad eerder in dwarsdoenerij, dan in stout-zijn. Zo zijn ze zindelijk, maken niet stuk, en kunnen wel een tijdje alleen thuisblijven. Ze zijn van mening dat het leven een groot feest is, en dat je de slingers zelf moet ophangen. En of ze dat doen. Jammer genoeg bevatte hun leven niet altijd diezelfde vrolijkheid. 

.  

Een jaar geleden kwamen de broers en zusjes van Fred en George in het asiel terecht via een inbeslagname. George en Fred kwamen, een jaar later, als vondeling terecht in een hondenpension. De eigenaar heeft een verbod op het houden van honden, maar deze honden stonden op naam van de partner. De eigenaar heeft zijn verantwoordelijkheid nooit opgenomen, en is de honden nooit komen ophalen. Jammer genoeg verblijven de ouderdieren nog steeds op dit adres, waardoor er waarschijnlijk nog veel ongewenste nakomelingen zullen volgen.  

.  

Gezien George en Fred een lange periode in deze situatie hebben geleefd, is heel duidelijk dat ze geen basisopvoeding hebben meegekregen. Verre van ideaal, gezien het gaat om maxi-honden. Er is dan ook nog wel wat werk aan de winkel voor toekomstige eigenaars. Belangrijk is dat toekomstige eigenaars reeds een eerste ervaring hebben met dit kaliber honden, zodat ze weten waar ze voor komen te staan. 

.  

Hun rassenmix verraadt het al, maar deze gebroeders zoeken een thuis waar hun vertrouwen gewonnen wordt. Het is noodzakelijk dat ze mensen vertrouwen vooraleer ze met iemand willen werken. Wederzijds respect is cruciaal voor een band op te bouwen. Verder is het ook heel belangrijk dat hun baasje(s) zelfvertrouwen hebben, en duidelijke grenzen kunnen aangeven, zonder hierbij agressief of ongeduldig te worden. Consequentie is heel belangrijk voor hun opvoeding, net zoals positiviteit. Mensen die op een hardhandige manier te werk zullen gaan, zullen uiteindelijk twee beren krijgen die tegen zich gaan keren. Het is dus wel heel belangrijk dat toekomstige eigenaars begrijpen waar ze aan beginnen.  

.  

Heel kleine kinderen lijkt ons geen goed idee. Ze hebben nog veel opvoeding nodig en zeker George durft reactief uit de hoek te komen wanneer hij iets niet fijn vindt. Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zeker bekeken worden, MITS ze reeds honden gewoon zijn.  

.  

We zoeken een thuis met goed omheinde tuin, waar hij in alle vrijheid mag lopen. Hij moet altijd de mogelijkheid krijgen om ook binnenshuis te vertoeven. Want net zoals elke hond verblijven ze graag in aanwezigheid van mensen. Mensen die op zoek zijn naar waakhonden, en geen intentie hebben om George en Fred te betrekken in hun gezinsleven, komen niet in aanmerking.  

.  

George is de meest zelfzekere van de twee. Hij is dan ook vaak degene die uitdaagt, en die het moeilijkste is met andere honden. Echter is hij op wandeling de makkelijkste. Hij heeft weinig bespiering, wat maakt dat zijn conditie te vergelijken is met de senator van België en tevens zijn naamgenoot: George-Louis Bouchez. Gelukkig gaat deze George wel tot het uiterste van zijn kunnen.  Schoolvoorbeelden zullen ze waarschijnlijk nooit worden, maar dat is ook niet de focus.  Heel fijn zou zijn als ze in de toekomst op een ontspannen manier kunnen gaan wandelen, en ze leren hoe hun impulsen onder controle te krijgen, zonder emotioneel te reageren. In een stabiele thuissituatie is dit zeker een haalbare taak.

.  

Verder zijn deze twee grote beren, echte knuffelberen van zodra je hun vertrouwen gewonnen hebt. Ze zijn inwendig eigenlijk helemaal niet zo groot, en handelen veel uit onzekerheid. Opbouw van vertrouwen zou dan ook de nummer één prioriteit moeten zijn van toekomstige eigenaars.  

.  

Ben jij op zoek naar een kastaars om jouw gezin te vervolledigen? Heb jij reeds ervaring met Molossers, en hun soms ietwat pittige karakter? Heb jij een goed omheinde tuin waar ze vrij in kunnen en mogen ravotten? En heb je ‘s avonds binnenshuis in de woonruimtes nog plaats vrij voor deze grote loebas te laten overnachten? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie.

George verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw