Hallo, Bolingo

Bolingo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Nee
Kan alleen thuis blijven?
Nee
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Bolingo op social media:
Naam:
Bolingo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 3 maand
Ras:
Siberische Husky
Referentie:
202300432

HET HARTVERSCHEURENDE VERHAAL VAN BOLINGO: VASTGEBONDEN AAN EEN TRAMPOLINE...

Zijn verhaal begon in een etalage, waar nieuwsgierige kinderogen op hem vielen en harten smolten bij de aanblik pluizige, schattige pup.

Wat een plaatje na deze (impulsieve) aankoop ! De knuffelbeer dartelde door het huis, ontdekte zijn nieuwe omgeving en werd al snel de speelse metgezel van de kinderen.

Maar ....naarmate de tijd verstreek en de teddybeer opgroeide begonnen ze in het gezin te begrijpen dat een hond bezitten meer inhield dan alleen de leuke aspecten. Boling verhuisde al wat vaker alleen naar de tuin (zonder omheining) waar hij, zoals husky's doen, zich ontpopte tot een ware Houdini en gezelschap ging opzoeken bij anderen...Daar moest paal en perk aan worden gesteld!

Gelukkig stond er nog een trampoline achterin de tuin die perfect dienst kon doen als hondenhok en aanlijnpunt....En daar zat hij bovendien veilig....

Maar alerte politieagenten merkten dit schrijnend tafereel op en besloten onmiddellijk om aan deze onfortuinlijke situatie een eind te maken. Er werd pv opgemaakt en Bolingo werd overgedragen aan het dierenasiel om hem een tweede kans op en beter leven te bieden.

Bolingo is een prachtige husky reu van 1 jaar oud. Het is een hele actieve hond die meerdere wandelingen per dag nodig heeft. Hij wordt enkel geplaatst in een actief, sportief gezin waar ook een grote afgesloten tuin aanwezig is. Hij treurt wat in het asiel en zijn vertrouwen in de mens staat op een laag pitje. Met tijd, en de correcte verzorging en huisvesting voor deze husky komt alles goed.

Kan u ons helpen om dit te verwezenlijken?

Heeft u vragen omtrent dit dier of wenst u meer informatie? U kan ons hiervoor telefonisch contacteren van maandag t.e.m. zaterdag (gesloten op donderdag, zondag en feestdagen) telkens van 14u tot 18u.

Indien u denkt dat u een mogelijke adoptiekandidaat bent, dan kan u verder klikken op volgende link waar onze adoptieprocedure uitgelegd staat en waar u ook een optieformulier vindt.

Link naar de adoptieprocedure: https://www.dierenasiel-leiestreek.be/adoptieprocedure/

Alvast bedankt voor uw interesse en hopelijk tot binnenkort !

Meer info over dit hondenras : https://www.onzehond.nl/rassen/husky/

 

Bolingo verblijft momenteel in:

Dierenasiel vzw De Leiestreek
ZWEVEGEM
Dierenasiel vzw De Leiestreek
Bekijk alle dieren van Dierenasiel vzw De Leiestreek