Hallo, Darco

Darco

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Groot
Deel Darco op social media:
Naam:
Darco
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
10 jaar en 5 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
20230556

Kan met andere honden: Nee

Kan met katten: ?

Kan op een appartement: In overleg

Kan met kinderen: vanaf 12 jaar

Op je oude dag nog in het asiel belanden is erg triest en helaas voor Darco een feit.

Hij is naar het asiel gebracht door zijn verzorger en vervolgens in beslag genomen. Na een proces is hij toegewezen aan het asiel en mogen wij nu een fijn thuis voor hem zoeken.

De eerste dagen durfde hij geen contact te maken met ons en verstopte hij zich. Gelukkig hebben we hem met rust en geduld kunnen laten zien dat we goede bedoelingen hebben en hem dolgraag beter leerden kennen.

Hij is uit zijn schulp gekropen en zijn zachte karakter kwam naar boven. Hij wil graag aandacht van mensen en geniet ontzettend van aaien en vooral billenkriebels.

Het is een respectvolle hond met zelfbeheersing die graag speelt en enthousiast wordt als je samen bezig bent. Hij kent de basiscommando's 'zit', 'liggen' en 'poot' en voert deze met veel plezier uit voor lekkers aangezien hij erg gek op eten is.

Een werkpunt van Darco is wel het omdoen van een riem, hier wordt hij nog onzeker van en zorgt voor angst. Eenmaal om wordt hij wel weer vrolijk en gaat hij graag mee naar buiten om een wandeling te maken. Hij wandelt ook heel prettig en trekt niet.

In het asiel heeft hij een nieuwe functie gekregen als chef bureau. Zijn taken bestaan uit geaaid worden wanneer hij dat wil, zo hard mogelijk snurken en af en toe blaffen wanneer hij iets hoort. Hij vult zijn taak zeer plichtbewust in.

Nadat hij deze taak goed heeft uitgevoerd, is hij naar een opvanggezin gegaan. Hier gedraagt hij zich prima, kan goed alleen blijven, is zindelijk en bedelt niet. Hij past zich prima aan binnen zijn opvanggezin en is een heerlijke huishond!

We zoeken voor Darco een huis met tuin waar deze lieve goedzak mag gaan genieten van zijn oude dag. Een thuis met iets oudere kinderen behoort tot de opties.

Heeft u interesse in deze lieve senior? Neem dan zeker contact met ons op en stuur een email voor info@dierenasielgenk.be

 

Darco verblijft momenteel in:

Dierenasiel Genk Vzw
GENK
Dierenasiel Genk Vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Genk Vzw