Hallo, Kylo

Kylo

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Kylo op social media:
Naam:
Kylo
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 6 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
120230515

Check Kylo zeker op onze website: https://dierenasielsinttruiden.be/dieren_in_het_asiel/kylo/

Achtergrond

Deze knappe gast is Kylo. Kylo is een kruising Mechelse herder reu, geboren in november 2022. Hij kwam bij ons terecht omdat z'n baasjes niet meer voor hem konden zorgen. We merken wel dat hij toch wel wat socialisatie gemist heeft. Maar, het is een jonge en slimme kerel die met goede sturing nog erg veel kan leren. Hij is alvast zindelijk.

Karakter

Kylo is in eerste instantie een beetje verlegen bij een eerste kennismaking. Wanneer hij merkt dat je goede bedoelingen hebt, bloeit hij snel open naar een speelse, jonge en enthousiaste hond! Hij is erg mensgericht en houdt ervan met z'n mensen actief bezig te zijn. We zijn alvast gestart met wandeltraining. Alle bewegingen rondom hem vindt hij wel spannend (auto's, vreemden op afstand, honden) waardoor hij reactief kan zijn. Het is nog vooral heel veel wennen dat hij moet doen. Met positieve sturing kom je een heel eind! 

Naast alle activiteit houdt Kylo ook echt wel van knuffelen en affectie. Het is een lieve jongen die graag bij z'n mensen is. Alleen blijven is ook een werkpunt. 

Omdat hij zo van mensen houdt, reageert hij ook goed op training. Hij werkt graag voor je en zo leert hij vlot iets bij. 

Plaatsing

Kylo is een fijne hond maar hij vraagt nog de nodige training. We zoeken daarom gemotiveerde mensen die met hem aan de slag willen gaan. Mensen die graag lange wandelingen maken, zonder de drukte op te zoeken. Mensen die bezoek rustig voorstellen en Kylo z'n ruimte hiervoor respecteren. Een goed afgesloten tuin is zeker ook een must voor hem. Hier kan hij fijn spelen, ventileren en genieten van de buitenlucht.

We zoeken ook een thuis zonder kleine kinderen. Kinderen vanaf 16j kunnen zeker mee komen kennis maken. 

Kylo is reactief naar andere honden maar we vermoeden dat hij met een goede introductie wel gematched kan worden met een stabiele, volwassen teef. Eentje die hem wel kan bijsturen wanneer nodig! Met katten zou hij dan weer geen problemen hebben.

Kylo verblijft momenteel in:

Vzw Dierenvrienden St-Truiden
SINT-TRUIDEN
Vzw Dierenvrienden St-Truiden
Bekijk alle dieren van Vzw Dierenvrienden St-Truiden