Hallo, Sefa *****medische update*****

Sefa  *****medische update*****

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Extra groot
Deel Sefa *****medische update***** op social media:
Naam:
Sefa *****medische update*****
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 4 maand
Ras:
Amerikaanse Akita
Referentie:
1378

TER ADOPTIE
SEFA
Amerikaanse akita - °17/1/2021 - reu (gecastreerd) - 52,8 kg
*****medische update********
Toen SEFA zijn neus rozer bleek dan vroeger en hij witte haren bleef bij krijgen op zijn gezicht zijn we op onderzoek gegaan. Grote dank aan Shiba rescue vzw en onze dierenarts.
Nu blijkt dat SEFA de erfelijke auto-imuunziekte VKH-syndroom heeft. Hij heeft hier momenteel geen pijn van en geen medicatie nodig maar het pigment-verlies in zijn gezicht is onomkeerbaar. Deze ziekte breekt door bij stress. Dus het belangrijkste nu is zo snel mogelijk een rustige thuis voor SEFA!!!!!
We hebben hier enkel zijn voeding kunnen aanpassen, andere patiënten hebben goede resultaten met Versele-Laga brokken dus die krijgt hij nu ook.
Op termijn kan deze ziekte zich op een pijnlijke manier voortzetten op de weke delen maar kan evengoed stabiel blijven mits de correcte opvolging met voeding, rust en in een later stadium mogelijk supplementen of medicatie.

Deze grote kerel werd afgestaan omdat het nietmeer ging samen met de andere hond van het gezin. Er was sprake van jaloezie, en daaruit volgende heftige gevechten. We plaatsen hem dus niet bij andere honden.

SEFA is heel lief, nieuwsgierig en SPEELS, als je bij hem komt springt hij steeds 1 of 2 keer van enthousiasme. Soms springt hij recht omhoog, soms springt hij tegen je 😀. Maar nooit met zoveel kracht dat je omver ligt.
Zijn nieuwsgierigheid zorgt er wel voor dat hij door een groen Bekaert-draad kan bijten om op ontdekking te gaan, hij komt wel meteen terug na de ontspanning. Maar een sterke omheining is een must.
SEFA is zindelijk. En kan alleen blijven, dit was wel steeds met de andere hond erbij dus alleen zijn zal zeker rustig moeten opgebouwd worden. (Hij gaat niet graag in de bench.)
Hij loopt redelijk mooi aan de leiband. Natuurlijk is hij wel door zijn grootte heel sterk als hij beslist heeft dat hij naar iets wilt gaan kijken. Hij valt NIET uit aan de leiband naar honden, fietsers enz.
SEFA kent heel wat commando's: zit, pootje, ander pootje, liggen, spelleke doen. Hij blijft natuurlijk een echt Akita die op zijn vrijheid gesteld is, als je hem tot iets "dwingt" zal hij koppig reageren.

Kort gezegd: SEFA is een enthousiasteling die graag gaat wandelen en spelen met alle mensenvrienden. Hij laat zich niet kleineren door zijn ziekte, vooral omdat hij er eigenlijk momenteel geen last van heeft, zijn witter wordende snoet zien enkel wij.

Meer foto's op onze facebook-pagina.

Heb je een gouden mandje voor SEFA? Stuur dan een mail met alle info over uzelf naar asiel@hetzilverenmandje.be. ADOPTIE-ONTMOETINGEN ENKEL OP AFSPRAAK, WE WILLEN HIERVOOR DE TIJD KUNNEN NEMEN OM ALLES GOED MET U TE OVERLOPEN. INDIEN U GEEN AFSPRAAK HEEFT KAN U DE HOND NIET ZIEN.

Sefa *****medische update***** verblijft momenteel in:

Het Zilveren Mandje
LOKEREN
Het Zilveren Mandje
Bekijk alle dieren van Het Zilveren Mandje