Hallo, Zorra

Zorra

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Onbekend
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Zorra op social media:
Naam:
Zorra
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 2 maand
Ras:
Siberische Husky
Referentie:
1587

Leeftijd: 2021

Geslacht: vrouwelijk, teef

Ras: husky

.

Zorra. Als een kreupel hoopje ellende kwam ze in het asiel terecht, na een inbeslagname. Een breuk die zowel de dierenarts als de orthopedist deed huiveren. Een breuk waar ze zeker al enkele weken, maanden, mee zou moeten hebben rondgelopen en waar ze nooit de nodige hulp voor had gekregen. Haar voorgaande historie willen we aan toekomstige eigenaars zeker mededelen, maar we kunnen het kort samenvatten als: een hel. Een hel die ze liefst zo snel mogelijk zou willen vergeten. Want lieve Zorra is helemaal klaar voor een nieuwe start met nieuwe kansen.

.

Haar huidge leefomstandigheden daarentegen zijn een wereld van verschil. Een opvanggezin die hun armen opende om Zorra de beste revalidatie en tijdelijke thuis te kunnen bieden, die ze zich maar kan wensen. Hier verblijft ze sinds het begin, en wordt erg goed opgevolgd na haar operatie.

.

Zorra werd geopereerd door orthopedist Alain Bergenhuysen, en wordt opgevolgd door fysiotherapeute Inge Wouters van dierencentrum Fysos. En Zorra stelt het verbazingwekkend goed. Uiteraard komt dit mede door de goede zorgen van haar opvanggezin, die haar ondertussen ook al erg goed kennen.

.

Zo laten ze weten dat Zorra een vrolijke, ietwat ondeugdende, en energieke husky is, die een beetje aandachtverslaafd durft te zijn. Ze is het liefst altijd in jouw buurt, dus mocht haar toekomstig baasje veel thuis zijn, is dat zeker een pluspunt. Ze wandelt ongelooflijk graag, en heeft hier ook geen weerhouding van een beetje regen of wind. Dus toekomstige baasjes: ga die regenjas en regenbotten al maar kopen, want in België kunnen deze attributen zeker van pas komen.

.

Andere dieren zijn een no-go. Het opvanggezin heeft honden en poezen, en dit gaat niet goed met Zorra. Ze leeft hiervan gescheiden. Samenleven is dus zeker geen optie. Op wandeling reageert ze niet op andere honden of dieren, trekt ze nagenoeg niet en luistert erg goed.  

.

Haar wandelingen moeten opgebouwd worden. Haar poot ziet er na de operatie goed uit, maar de fysieke intensiteit moet heel rustig worden opgebouwd om overbelasting te voorkomen. Ook fysiotherapie zal nog een tijdje nodig zijn om de zware breuk zo goed mogelijk te doen laten herstellen. Nog minstens 6 weken moet ze het echt nog rustig aan doen.

.

Desondanks al haar pijn, heeft het haar nooit weerhouden om haar vrolijke zelve te blijven. Zo wordt het opvanggezin steevast met veel gezang begroet in verschillende toonhoogtes als ze thuiskomen. Ook is ze een kampioen in het openen van deuren en geniet maar al te graag van de lekkerste hondensnacks.

.

Ze is zindelijk en geeft zelf aan wanneer ze naar buiten moet. Ze maakt niets stuk in huis, en slaapt bij het opvanggezin gewoon los. Ze heeft op deze manier zelf de keuze waar te gaan liggen. Gezien haar omgang met de andere dieren, leeft ze wel gescheiden van hen. Maar deze aparte ruimte is groot, en voorzien van een zetel en meerdere hondenkussens. Bij het opvanggezin was ze maximum 4 uur alleen, en dit ging best goed.

.

Kleine kinderen zijn geen goede match met Zorra, maar kinderen vanaf 8 jaar zouden normaal geen problemen mogen geven.

.

Het opvanggezin, en zeker de dochter, is helemaal verliefd op deze mooie meid. Ze is een energiek knuffelmaatje, die graag in gezelschap is van mensen.

.

Ben jij ook stiekem gesmolten voor deze knapperd? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze pracht van een husky.

Zorra verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw