Hallo, Mickey

Mickey

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Deel Mickey op social media:
Naam:
Mickey
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 0 maand
Ras:
Tibetaanse Terrier
Referentie:
1560

Mickey kwam samen met Bengi in het asiel terecht, nadat hun eigenaar jammer genoeg is overleden. Gezien het asiel overvol zat, hebben de familieleden in afwachting de dieren in een hondenpension geplaatst. Hier kwam al snel naar boven dat deze initiële bange mannetjes, eigenlijk enthousiaste hartendieven zijn.

.

Mickey had oorspronkelijk de naam Misty, maar we hebben deze ietwat vermannelijkt. Hij luistert niet echt naar beide namen, dus toekomstige eigenaars hebben hier zeker nog vrij spel in. Eigen aan terriërs om soms wel eens bananen in de oren te hebben, en dat is bij Mickey niet anders.

.

Hij heeft in vergelijking met Bengi een ietwat moeilijker karakter. Hij is op zich wel lief naar mensen, heel enthousiast in de omgang, maar kan het niet verdragen als hij iets tegen zijn zin moet doen. Hij werkt op wederzijds respect en je moet geduld hebben om hem op zijn gemak te doen laten voelen. En zelfs dan nog zal hij kiezen om na een korte introductie zijn eigen ding te gaan doen. Een hardhandige aanpak is zeker niet aan te raden, omdat dit bij hem agressie uitlokt. Uiteraard is consequentie noodzakelijk, maar we zoeken wel mensen die op een positieve manier met hem willen werken zodat er een goede vertrouwensband kan ontstaan.

.

Ondanks dat Bengi en Mickey altijd samen hebben geleefd, lijkt het ons geen goed idee om hen samen uit te plaatsen. Ze hebben regelmatig ruzie, lijken elkaar ook niet op te zoeken als ze gescheiden zijn en hebben een slechte invloed op elkaars gedrag.

.

Mickey is een zelfstandige hond, en kan prima wel even alleen in huis blijven. Hij is zindelijk, en bijt niets stuk. Hij zou het wel heel fijn vinden om een goed omheinde tuin te hebben, waar hij in alle vrijheid zijn ding kan en mag doen. Uiteraard moet hij wel altijd de mogelijkheid hebben om naar binnen te mogen. Mickey is een gezinshond, en heeft altijd binnenshuis geleefd. Hij is erg rustig en beleefd in de binnenruimtes.

.

We zoeken voor Mickey een thuis waar ze reeds ervaring hebben met het ras, of met de rasgroep. Liefhebbers van terriërs, die zeker geen slaafs karakter verwachten van een hond. Mickey zou zeker baat hebben met basisgehoorzaamheid, maar dit op een zeer geduldige manier aangeleerd met veel beloningen. Mensen die geen al te grote verwachtingen hebben van hun hond.

.

Hij is medisch volledig gezond verklaard.

.

Zijn omgang met andere honden is afhankelijk van de andere hond. Met sommige honden klikt het, met andere honden totaal niet. Zeker andere reutjes is erop of eronder. We denken dat hij gelukkiger zou zijn in een huishouden waar hij de enige hond des huizes is.

.

Hij werd onlangs geknipt door een trimster en dit was onmogelijk zonder verdoving. Dit is natuurlijk wel iets voor toekomstige eigenaars om rekening mee te houden.

.

Tijdens de wandeling trekt Mickey aan de leiband, maar mee in het bos ontspant hij snel. Wel is hij gefixeerd op andere honden en valt uit. Je merkt ook wel dat hij wandelen spannend vindt, en dat het hem toch wel stress bezorgt. Zo is hij bijvoorbeeld snel overprikkeld, en kan hij met een simpele zaak zoals de lijn onder zijn poten willen halen, al grommen of zelfs happen. Het zou goed zijn als toekomstige baasjes er werk van willen maken om wandelingen aangenamer of prettiger te maken voor Mickey. Gezien hij nog een jonge en atletische hond is, is het wel belangrijk dat hij voldoende mentale en fysieke uitdaging krijgt.

.

Zijn omgang met katten is onbekend, al zou er wel een kat hebben geleefd in zijn vorige thuissituatie. Hoe zijn gedrag hierop was, is onbekend.

.

We zoeken een gezin zonder kinderen. Hij zou veel baat hebben aan een ‘klein’ gezin, waar iedereen op een voorspelbare manier met hem kan omgaan.

.

Mickey zoekt een thuis waar hij altijd binnenshuis welkom is.

.

Denk jij Mickey zijn gouden mandje te kunnen bieden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze blonde knapperd.

Mickey verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw