Hallo, Riley

Riley

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Middel
Deel Riley op social media:
Naam:
Riley
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 11 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
202400020

Riley, onze aanhankelijke en sociale Mechelaar verlangt naar een warme plek om te wonen. Riley is een zeer gevoelige en intelligente hond die graag bezig is met zijn verzorger: trainen, wandelen en knuffelen. Hij is dol op zijn vaste verzorgers en toont ook grote loyaliteit naar hen. Vreemde mensen vindt hij echter vaak spannend. We weten dat kleine huisdieren geen goede match zijn voor hem. Hoe hij reageert op andere grote honden hangt af van enkele factoren. Wanneer er een juiste match is, tolereert hij ze wel maar niet met allemaal. 

Riley zoekt een baasgerichte, leergierige eigenaar. Een stabiele eigenaar die op een rustige maar duidelijke manier leiding geeft, zal uiteindelijk zeker een “Top Duo” vormen met Riley.

Over het algemeen zijn Mechelaars sportieve honden die veel beweging nodig hebben. Riley knuffelt graag en kan heerlijk in het zonnetje liggen chillen. Hij heeft ook een fanatieke kant: tijdens het spelen springt kan hij hoog opspringen. Als hij enthousiast naar je toe komt racen, kan hij in volle vaart tegen je opbotsen. Hij hapt soms zacht en speels in handen of mouwen uit enthousiasme, maar zal met een rustig “nee” meteen stoppen. Zijn gedrag aan de lijn gaat in rustige omgevingen behoorlijk goed maar wanneer het te druk wordt is het spannend voor hem. We zoeken daarom voor hem een ervaren en consequente baas.  Net als iedere jonge herder heeft hij behoefte aan mentale en fysieke uitdagingen. Met de juiste begeleiding zal Riley ongetwijfeld een trouwe en liefdevolle metgezel zijn voor de juiste persoon.

Wil je deze Mechelaar een kans geven? Vraag dan een kennismakingsmoment aan door je gegevens in te vullen op ons adoptieformulier onderaan de pagina van Riley op www.ganzeweide.be.

Riley verblijft momenteel in:

Dierenasiel Ganzeweide vzw
KOKSIJDE-WULPEN
Dierenasiel Ganzeweide vzw
Bekijk alle dieren van Dierenasiel Ganzeweide vzw