Hallo, Jean

Jean

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Ja
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Deel Jean op social media:
Naam:
Jean
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
1 jaar en 1 maand
Ras:
Kruising
Referentie:
1581

Jean (uitgesproken op z’n Engels) kwam in het asiel terecht na een inbeslagname. Ze leefde samen met heel veel andere honden en poezen, in niet zo’n ideale omstandigheden. Gelukkig was er een fantastisch opvanggezin, die met veel liefde hun vleugels openden om Jean (en haar zusje Billy van dezelfde inbeslagname) in huis te nemen. Tijdens de inbeslagname konden ze hier in een huiselijke situatie bekomen, en met hun puberale leeftijd, toch iets van levenslessen meepikken. Ondertussen zijn ze gesteriliseerd en helemaal klaar om naar hun nieuwe thuis uit te vliegen.

.

Het eerste wat je bij Jean ziet, is een ongelooflijk knappe hond. Ze is een waar model, en kan ook nét iets beter voor de foto poseren dan Billy.

.

Jean is zindelijk, en heeft een initiatie met benchtraining gehad. Ze krijgt ook in haar bench haar eten, omdat ze voedselnijd heeft. Dit wil zeggen dat ze, door een vermoedelijk tekort te hebben gehad, haar eten durft te beschermen. Dit is vooral het geval ten opzichte van andere dieren. Uiteraard is het belangrijk dat ze tijdens het eten gewoon niet opzettelijk gestoord wordt. Jean haar voedselnijd is wel meer uitgesproken aanwezig ten opzichte van andere dieren. Het is dan ook in ieders belang dat ze gewoon op een veilige plaats haar voedsel en snacks krijgt.

.

Jean kan haar rust ook makkelijk vinden, zonder een bench. Deze moet dus niet meteen worden ingezet als verplichte rustplaats. Bij het opvanggezin was ze ook welkom in de zetel, en ze hoopt een thuis te vinden waar dit ook zou mogen. Ze ligt namelijk erg graag waar haar mensen ook liggen, en wordt graag betrokken in het huiselijke leven.

.

Ze is zeker geen voorbeeld-leerling qua luisteren. Het opvanggezin laat weten dat er grote bananen in Jean haar oren kunnen zitten. Ze zal makkelijk de grenzen afwandelen, en luistert pas als ze hoort dat het écht serieus is. Wandelen gaat erg goed bij haar. Dit doet ze op een mooi tempo, ze snuffelt graag en trekt niet aanhoudelijk. Een heel fijne wandelvriendin. Haar voorkeur gaat wel uit naar bosrijke gebieden, en niet zozeer het drukke stadsleven.

.

Haar omgang met andere honden is goed, zolang de andere hond een sociale en stabiele hond is. Jean durft zich nogal stoer op te stellen, wanneer een andere hond haar onzeker maakt. Met een stabiele hond heeft ze eigenlijk vanaf het begin geen problemen, en zou ze ook prima mee kunnen samenleven. Uiteraard zal er altijd met voeding uitgekeken moeten worden.

.

Jean is een speelse knuffelmie. Ze wordt beschreven als een enthousiaste puppy als ze jou ziet (of terugziet), en kan dan wel even heel druk zijn. Uit enthousiasme durft ze wel eens speels beginnen te pitsen/happen. Zeker geen aanhoudelijk gedrag, en zeker ook niet abnormaal gezien de leeftijd, maar voor de allerjongste kindjes kan dit wel als intens overkomen. Kinderen, die honden reeds gewoon zijn, zouden geen problemen mogen vormen.

.

Ze ligt graag op jouw schoot, heel dicht opgefrommeld bij haar favoriete mensen. En dan durft dat ook weel snel overgaan in zij die uitdaagt tot spel. Ze is echt een speelvogel, die houdt van ravotten en met leuke speeltjes sleuren. Het leven is voor haar één groot feest, waar ze dagelijks zelf de slingers van ophangt.

.

Jean is oorspronkelijk afkomstig van het buitenland. Zij zou hier ooit een operatie aan haar knieën hebben gehad. Echter mankte ze een tijdje in het opvanggezin, waardoor we RX’en hebben genomen. Hieruit blijkt dat de pinnen, die destijds geplaatst zijn geweest, niet meer op de juiste plaats zitten en voor veel irritatie zorgen. Deze pinnen zijn er door de orthopedist uitgehaald waarvan ze aan het revalideren is bij een opvanggezin. Belangrijk is dat ze na de operatie ook goed opgevolgd wordt door een fysiotherapeut. Gezien haar jonge leeftijd, zou opvolging van een fysiotherapeut kunnen betekenen dat artrose zoveel mogelijk kan voorkomen worden.

.

Deze knappe dame is een brok vol energie. Een speelse optimist, die ondanks haar foute start, het leven helemaal ziet zitten. Ze hoopt in een warm en liefdevol gezin te mogen terechtkomen, waar ze fijn mee kan spelen in de tuin, dagelijks een deugddoende boswandeling krijgt en vervolgens lekker in de zetel mee mag komen snurken.

.

Denk jij dat Jean jouw ultieme match is? Zie jij het zitten om haar revalidatie mee te begeleiden? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij een mogelijke match zal je worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze energiebom. !!: Jean is niet in het asiel te bezichtigen. Ze verblijft in een opvanggezin.

Jean verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw