Hallo, Pitou

Pitou

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Pitou op social media:
Naam:
Pitou
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
6 jaar en 1 maand
Ras:
Shih Tzu
Referentie:
1626

Pitou kwam in het asiel terecht, omwille van een stopzetting van een fokkerij. Hij heeft altijd gediend als dekreu en is dus het huiselijke leven helemaal niet gewoon. We zijn dus op zoek naar geduldige mensen, die begrijpen dat Pitou toch wel een verleden met zich meedraagt en alles vanaf nul zal moeten leren.

Gezien hij nooit een naam heeft gekregen, werd hij bij ons gedoopt tot Pitou’tje.

Hij is een nieuwsgierige jongen, die zich toegankelijk openstelt voor contact op te zoeken met mensen. Zo durfde hij al vanaf het begin toch eens aan onze benen komen te ruiken, en kan je met een rustige beweging hem al lokken tot aanraking. Onverwachte handelingen vindt hij toch wel een beetje spannend en daar deinst hij al snel voor terug. Hierdoor zijn kinderen onder de 8 jaar toch geen ideale combinatie voor hem. Hij houdt in zekere zin toch van een rustig huishouden, waarin er een zekere routine heerst, zodat hij zelf rust kan vinden. Hij lijkt wel geen hond te zien die een heel grote behoefte heeft aan knuffels.

Pitou is een speelvogel, en een duracell-konijntje dat hierin moeilijk te stoppen is. Hij kan uren spelen met een andere speelse hond. Bij voorkeur een jongere hond, die wel tegen een stootje kan en die zijn of haar mannetje kan staan. Pitou kan nogal intens zijn, en durft zwakkere honden wel eens te viseren. Gezien hij wel zo ontzettend graag speelt, zouden we hem bij voorkeur wel in een thuissituatie plaatsen waar er een andere hond aanwezig is die Pitou zijn levenslust aankan. Gezien hij toch wat jaren in te halen heeft, is het voor hem belangrijk om in een situatie geplaatst te worden waar hij zich meteen goed thuis voelt. En dat is bij voorkeur met viervoetig gezelschap. We zijn er ook van overtuigd dat honden zoals Pitou veel meer kunnen leren van een andere stabiele hond, dan dat ze van mensen kunnen leren. Het socialisatieproces gaat dus vergemakkelijken op deze manier.

Verder zullen toekomstige baasjes hem echt moeten beschouwen als een volwassen pup. Zindelijkheid, alleen blijven en wandelen zijn voor hem ongekende zaken. Hij weet gewoon niet hoe dit moet. Hierdoor is het voor hem wel belangrijk dat hij in een thuis terechtkomt met een goed omheinde tuin, zodat hij niet telkens aangelijnd moet worden om zijn behoefte te doen.

Het liefste slaapt hij alleen in een donutmandje of op een ruim kussen, naast andere honden. Hij wordt in het asiel nooit opgesloten, en krijgt zijn vrijheid hierin. Enkel ’s nachts houden we hem apart van andere honden, omdat hij anders heel de nacht door zou durven spelen.

Zijn omgang met poezen is onbekend, maar we verwachten hier geen problemen mee.

We zoeken voor Pitou mensen die met het nodige geduld zijn wereld rustig aan willen verruimen, en dit op een positieve manier. Dit vraagt veel geduld en tijd, om zeker zijn grenzen goed te herkennen en respecteren. Pitou is een vat vol levenslust, die graag zijn verloren tijd ten volle wil inhalen.

Heb jij zelf een speelvogel in huis, die op zoek is naar een speelkameraadje? Heb jij de nodige tijd en het geduld om een ex-fokreu te leren introduceren in het huiselijke leven? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met pittige Pitou.

Pitou verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw