Hallo, Thor

Thor

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Nee
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Thor op social media:
Naam:
Thor
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 7 maand
Ras:
Vizsla
Referentie:
11049

Thor werd afgestaan wegens ziekte bij de eigenaar, in combinatie met het feit dat hij zeer onstuimig was naar het kleinste kind toe. Deze (gecastreerde) reu was het gewoon om altijd binnen in huis te leven bij het gezin, samen met twee oudere kinderen en een klein kindje. Er werden geen agressieproblemen gemeld naar de kinderen toe, maar tengevolge van zijn hoge energieniveau was Thor veel te onstuimig voor het kleinste kindje. Deze reu wordt door zijn vorige eigenaar wel degelijk als ‘kindvriendelijk’ omschreven.

Thor kan mee met de wagen, en is zindelijk in huis, maar kan moeilijk alleen thuisblijven. Aan het alleen thuisblijven dient dus gewerkt te worden.

In het asiel is Thor heel onzeker en eerder angstig naar vreemden toe. Een vertrouwensband met de adoptant zal geleidelijk aan opgebouwd moeten worden. Naar gekende gezichten toe toont hij zich steeds enthousiast. Dat enthousiasme uit zich ook in de wandeling: hij is een ferme kanjer die nog durft trekken aan de lijn. Ook zijn alle prikkels op wandeling hem soms wat teveel, waardoor hij zijn neus achterna gaat. De wandelaar van Thor dient stevig in zijn/haar schoenen te staan, en moet een krachtige hond aankunnen.

 

🐶 Andere honden zijn Thor ongekend. Een match met een andere hond kan eventueel uitgetest worden in het asiel.

🐱🐰 Andere dieren zijn Thor ongekend, en op basis van zijn gedrag in het asiel menen wij dat deze hond best niet bij andere dieren geplaatst wordt.  

👶 Kinderen ouder dan 12 jaar, die om kunnen met zijn onstuimige (en soms lompe) karakter, zijn oké.

🏡 Aangezien deze hond een zeer hoog energieniveau heeft, is een tuin echt wel een must.

 

👉 Voor Thor zoeken we een adoptant die zacht omgaat met de hond en die de hond het nodige vertrouwen kan geven, en die tegelijk stevig genoeg in zijn schoenen staat om met deze hond om te kunnen. We hebben een sterk vermoeden dat Thor vroeger met de strenge hand werd opgevoed (hij krimpt van het minste ineen), en we verwachten van een kandidaat-adoptant dan ook dat die geduldig is, en een hondvriendelijke opvoedingsmethode zal hanteren.

 

💌  Interesse? Check dan zeker de adoptieprocedure via https://blauwekruis-brugge.be/asiel/adoptieprocedure/, vul het aanvraagformulier in en indien je in aanmerking komt, bellen wij je op voor een kennismaking.

Thor verblijft momenteel in:

Het Blauwe Kruis Brugge
BRUGGE
Het Blauwe Kruis Brugge
Bekijk alle dieren van Het Blauwe Kruis Brugge