Hallo, Masha

Masha

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel Masha op social media:
Naam:
Masha
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 6 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
1597

Leeftijd: 31/10/2019

Geslacht: vrouwelijk, teef

Ras: x stafford

Masha is weer een prachtig schoolvoorbeeld van hoe harteloos de wegwerpmaatschappij wel niet kan zijn. Ze werd als gevonden hond opgegeven, maar jammer genoeg kwam er nooit een rechtmatige eigenaar opdagen die zijn verantwoordelijkheid wou opnemen. Gezien we de puzzelstukjes ondertussen hebben kunnen samenvoegen, zijn we er zo goed als zeker van dat Masha eigenlijk via een smoes werd gedumpt. Volgens bronnen zijn we te weten gekomen dat deze vinders haar zelf enkele weken voorheen hadden overgenomen via een tweedehandspagina. Haar voorgeschiedenis is dus jammer genoeg alles behalve een sprookje geweest. Maar net zoals de meeste sprookjes vaak niet al te goed beginnen, is er nu voor Masha eindelijk wel een toekomstperspectief met een prinsessenleventje in het vooruitzicht. Daar gaan wij voor zorgen!

Deze jonge, vrolijke, fantastische en graag-geziene vriendin verdient het zo hard om onvoorwaardelijk geliefd te worden. We kunnen het eigenlijk nauwelijks geloven dat ze qua inborst zo zachtaardig en liefelijk is gebleven, ondanks haar toch wel turbulentere verleden. Ze is heel veerkrachtig, en dat siert haar. Naar mensen toe is ze echt een dot, die gewoon graag gezien wil worden. Ze heeft niet meteen dat typische “brute” van een stafford, en kan zeker ook op een voorzichtige manier heerlijk komen knuffelen. Wel heeft ze er tegenwoordig vaak een triestige blik opstaan, eentje die ook ons hart niet onberoerd laat. We zien aan alles dat ze het asielleven een beetje beu is, en ze graag een volwaardig deel van een gezin wil worden.

Onze vaste wandelaarster Anne besloot haar vleugels om deze witte vriendin te slaan. Masha was in het begin erg onwennig in een nieuwe situatie, maar wel altijd vol goede wil. Ze vertrouwde Anne en liet zich begeleiden in een nieuw avontuur, genaamd: Wandelen. Ondertussen gaat ze graag met Anne op pad, en leert ze eindelijk genieten van het bosleven. Haar neus heeft geleerd om te werken, en ook haar pootjes kunnen genieten van de stappen die ze samen op de teller zetten. Ze zou het dan ook erg fijn vinden als haar toekomstige baasjes ook dagelijks met haar op pad willen gaan in een rustige bosomgeving om haar wereld telkens weer opnieuw te verruimen qua sensorische indrukken. Het drukke stadsleven is minder voor haar weggelegd: teveel indrukken om te verwerken. Anne beschrijft haar als een fijne wandelvriendin, die wel een stevige pas heeft, maar niet overmatig trekt.

Haar omgang met andere honden is niet zo goed. Ze wordt dan ook enkel en alleen als binnenhuishond herplaatst. Haar omgang met katten is onbekend, maar we denken dat ze best als enige viervoeter door het leven kan gaan.

Ook Pieter van Dogs and Dreams schat de toekomst van Masha rooskleurig in. Hij beschrijft haar als een heel leuke en lieve hond, die heel voedselgemotiveerd is, waardoor het fijn werken is met haar. Het is aan te raden dat toekomstige eigenaars met haar nog verder aan basisgehoorzaamheid gaan werken en haar uitvalgedrag naar andere honden willen begeleiden. Uiteraard is het nodig dat er met haar op een positieve manier gewerkt wordt, en dat mensen zeker niet gaan vallen voor externe dwangmiddelen. Dit zou haar gedrag eerder gaan versterken, omdat ze uitvalt uit onzekerheid.

We weten niet of Masha het huiselijke leven al dan niet gewoon is, en wat ze in haar vorige huishouden wel of niet mocht. Wel denken we dat haar zindelijkheid snel onder de knie zal zijn, mits goede begeleiding. Alleen-blijven zal stapsgewijs opgebouwd moeten worden, maar ook hier zien we niet meteen grote problemen in het vooruitzicht. Wel zou ze graag betrokken worden in het huiselijke leven, en wil ze altijd de mogelijkheid hebben om binnenshuis te vertoeven. Ook wanneer ze alleen moet verblijven. Ze wil een volwaardig gezinslid worden. Ze lijkt geen sloper te zijn, wat dit proces toch ook wel vergemakkelijkt.

Medisch heeft Masha lichte artrose in haar rechterknie. Hiervoor kan ze best supplementen nemen om verdere artrosevorming te vermijden. Verder is ze gezond verklaard.

Ze kan eventueel bij kinderen vanaf 8 jaar herplaatst worden, mits deze ook goed de grenzen van een hond kunnen lezen en begrijpen. Masha heeft een ongekend verleden, en in het asiel is ze qua gedrag altijd een erg lieve dame geweest. Echter lijkt ze ook wel echt nood te hebben aan een rustige omgang en voorspelbare handelingen.

Het zou fijn zijn als ze in een huis met een goed omheinde tuin terecht zou komen. Al denken we dat ze mogelijks ook wel op een appartement zou kunnen aarden, mits er wordt voldaan aan haar fysieke noden. Dagelijkse wandelingen en voldoende uitlaat-momenten zijn een must. Wel is het belangrijk dat toekomstige baasjes rekening houden met haar uitvalgedrag naar andere honden en dus rechtstreeks contact met andere honden kunnen voorkomen tijdens deze uitlaatmomenten.

Denk jij dat Masha de ideale vriendin is voor jouw gezin? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met dit witte spook.

Masha verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw