Hallo, René

René

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Ja
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Middel
Deel René op social media:
Naam:
René
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
2 jaar en 4 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
1601

Enkele weken geleden verschenen er 9 mechelse herder pups online. Ook de moederhond Babette mocht al blinken met haar verschijning op onze website. Enkel papa René bleef nog achter. We vinden het belangrijk dat we onze honden eerst zelf goed kennen voor we een thuis voor hen gaan zoeken. En gezien René zich mentaal had afgesloten voor ons, konden we maar geen connectie met hem maken en gaven we hem alle rust en tijd die hij nodig had om te wennen aan zijn nieuwe situatie.

Dat René nooit een socialisatie heeft gekregen, dat is een vaststaand feit. Hij heeft nooit geleerd hoe hij verschillende indrukken moet verwerken en had in zijn toch reeds tweejarige bestaan bijvoorbeeld nog nooit geleerd om te gaan wandelen. Een essentieel deel in het leven van een jonge herdershond, zou je denken. De verdere levensomstandigheden waar René en zijn viervoetig gezin zich in bevonden, lieten dan ook te wensen over. Ze werden in beslag genomen in een zeer onhygiënisch en onbewoonbaar huis, waar de volledige vloer bekleed was met uitwerpselen.

René is ondertussen stilaan stappen voorwaarts aan het zetten. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan zijn vaste wandelaarster Anne, die hem wekelijks mee op pad neemt. In het begin was wandelen voor hem ongelooflijk eng, en ging dit gepaard met blinde paniek. Het leek alsof je met een pup op pad was die de wereld nog moet ontdekken en die geen flauw benul had wat hij aan het doen was. Ondertussen zien we dat hij een positieve associatie heeft gelegd met zijn tuigje, en gaat hij maar al te graag mee op avontuur. In zijn toekomstige thuis zouden we graag zien dat baasjes het goede werk van Anne verder zetten, waardoor zijn zelfvertrouwen hier nog meer door kan groeien.

Uiteraard kan je een verleden zoals dat van hem niet helemaal uitwissen. We zoeken dan ook ervaren mensen, die begrijpen dat René een achterstand heeft in zijn basis-socialisatie. Zijn omgang met andere honden is bijvoorbeeld niet al te goed. Hij leefde eerst samen met Babet, maar al snel zagen we dat René zijn frustraties botvierde op haar. We hebben hen hierdoor gescheiden en beiden hun gedrag is er sindsdien op vooruitgegaan. We denken dat René het beste in een thuis zonder andere honden terechtkomt. Een heel sociale en stabiele teef kan eventueel getest worden, maar is zeker geen zekerheid tot succes.

Zijn omgang met katten is normaal wel goed. Hij heeft samengeleefd met drie katten en dit kan mogelijks ook wel opnieuw bekeken worden.

We plaatsen hem niet bij jonge kinderen. Hij heeft nood aan een heel stabiele omgeving, waarbij alle gezinsleden dezelfde omgang voorzien met en voor hem. Zijn vertrouwen in mensen moet nog groeien, waardoor het belangrijk is dat hij op een heel consequente en voorspelbare manier wordt behandeld. In een stressvolle omstandigheid durft hij ook wel agressie in te zetten als hij denkt in het nauw gedreven te worden. Hierdoor zoeken we wel ervaren mensen, zodat zij zijn signalen goed herkennen en erkennen. Ondertussen verloopt het al een hele tijd goed met René, en weten we ook wel wat er wel en niet met hem mogelijk is.

Hij heeft nood aan een huis met goed omheinde tuin, zodat hij zijn behoeften in alle vrijheid kan doen. Ook is het fijn voor hem om af en toe zelfstandig zijn poten te strekken en even een fris luchtje te gaan scheppen. Sowieso is het drukke stadsleven niet echt iets voor hem. We zoeken voor hem eerder een thuis in een rustige omgeving, en dus niet midden in het stad. Ook een appartement zonder tuin is niet aan de orde.

In tegenstelling tot de meeste herders is René helemaal geen overdreven zenuwachtige mechelaar. Hij heeft uiteraard energie, maar niet in die mate dat hij dagelijks een marathon wil lopen. Je mag hem beschouwen als een actievere gezinshond, die wel veel nood heeft aan mentale uitdaging. Zeker geen uitgesproken werk- of sporthond. Wel is hij erg leergierig en lijkt hij ook onderzoekend naar voor hem ongekende zaken.

René zoekt een thuis waar hij wordt betrokken in het dagelijkse gezinsleven. In zijn vorige gezinssituatie leefde hij ook binnenshuis, maar zoals eerder gezegd waren deze woonomstandigheden verre van ideaal. Hierdoor zullen zindelijkheid en alleen-blijven zeker wel op een rustig tempo opgevolgd moeten worden.

Medisch is hij helemaal gezond verklaard.

We zoeken voornamelijk geduldige en ervaren mensen, die de tijd willen nemen om hem wegwijs te maken in het normale gezinsleven. Hij zou het fijn vinden om betrokken te worden in dagelijkse gezinsactiviteiten, maar hij blokkeert bij een te drukke omgeving met teveel prikkels. Ook bij bezoek zal er altijd een ontmoetingsfase aan vooraf moeten gaan. Hij is een heel lieve hond, die met de juiste begeleiding, erg mooi gaat kunnen ontwikkelen. Belangrijk is dat hij in zijn thuisomgeving de rust kan vinden die hij nodig heeft om de verdere buitenwereld op een rustig tempo te kunnen gaan ondervinden. In zijn thuis zal hij dan al deze indrukken kunnen verwerken, waardoor zijn wereld stapsgewijs zal vergroten.

Denk jij René zijn gouden mandje te kunnen bieden en kijk je er naar uit om hem te begeleiden in hoe mooi de wereld kan zijn? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met onze onzekere kapoen.

René verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw