Hallo, Bella

Bella

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Nee
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Klein
Deel Bella op social media:
Naam:
Bella
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
8 jaar en 0 maand
Ras:
Shih Tzu
Referentie:
1632

Gigi en Bella, twee zussen, kwamen in het asiel terecht omwille van een stopzetting van een fokkerij. Ze hebben altijd gediend als fokteefjes en zijn dus het huiselijke leven helemaal niet gewoon. We zijn op zoek naar geduldige mensen, die begrijpen dat deze twee dames toch wel een verleden met zich meedragen en alles vanaf nul zullen moeten leren.

Gezien zij nooit een naam hebben gekregen, werden ze bij ons gedoopt tot Gigi en Bella. Ter ere van de zusjes Hadid. Want net zoals hen, zijn ook deze Gigi en Bella een onafscheidelijk duo. Een foto van hen samen nemen was dan ook geen moeilijke opdracht, gezien je hen altijd tezamen kan terugvinden. Ze worden enkel en alleen samen herplaatst.

Gigi en Bella zijn twee iets oudere hondjes, die toch wel een getekend verleden met zich meedragen. Ze hadden de eerste weken heel veel nood aan aanpassing, en vonden alle nieuwe indrukken zo overweldigend dat dat bij hen gepaard ging met de reactie: bevriezen. Je vond hen vaak al trillend terug in een hondenmandje, angstig dat je richting hen zou wandelen en iets met hen zou doen dat ze niet wilden.

Ondertussen zijn ze het al iets meer gewoon hier, trippelen dan ook parmantig rond, en durven met momenten zelfs een beetje stout te zijn. Gigi en Bella zijn duidelijk onvoldoende gesocialiseerd om echt te spreken van heel aanhankelijke honden. We zien wel echt verbetering, en ze komen met momenten wel nieuwsgierig ruiken wie je bent.  Ze houden je wel nog in het oog, maar lopen niet meer weg als je hen passeert. Als je jezelf rustig neerzet, dan komen ze heel dichtbij jou zitten. We vermoeden dat het misschien nooit de meest sociale honden zullen worden, maar we zijn er wel van overtuigd dat er nog heel veel verbetering mogelijk is in het juiste gezin.

Sinds kort kunnen we beter contact met hen maken al spelend. Dat vinden ze beiden echt helemaal fantastisch. Ook tijdens het spel kan je hen niet aanraken, maar het is geweldig om hun kwispelende staartjes te zien en hen helemaal te zien opgaan in het contact. Doordat wij tijdens het spel onze handen ook niet opdringen, leren ze hun vertrouwen in ons weer te groeien.

Zaken zoals zindelijkheid, aan de lijn wandelen of huiselijke geluiden zijn voor hen ongekend. Hier moet dus wel rekening mee gehouden worden. Al merken we dat het zindelijkheidsverhaal toch wel snel onder de knie zal zijn bij hen. Indien er een deur openstaat, zullen ze de voorkeur toch geven aan hun behoefte buiten te doen. Staat de deur niet open, dan doen ze hun behoefte voor de deur en niet gewoon ‘’in de wilde weg’’.

Gigi en Bella worden enkel als duo herplaatst in een thuis waar nog geen andere honden aanwezig zijn. Ze durven namelijk andere honden wel eens te pesten en voelen zich dan erg gesterkt, omdat ze met twee zijn. Enkel een andere hond, die duidelijk zijn mannetje kan staan tegen de twee gezusters zou een mogelijkheid zijn, maar onze voorkeur gaat om hen echt alleen te plaatsen.

Ze slapen samen, spelen samen, wassen elkaar en je kan hen ook vaak gewoon samen terugvinden op plaatsen. Uit elkaar halen is echt geen optie.

Hun omgang met poezen is ongekend, maar net zoals bij de honden, zullen de poezen ook wel hun mannetje moeten kunnen staan.

Gigi en Bella zoeken een huis met goed omheinde tuin. Ze worden niet op een appartement geplaatst. De zusjes worden nog niet graag aangeraakt, en we willen dat ze op een vrije manier hun behoefte kunnen doen, zonder dat ze hiervoor telkens aangelijnd voor moeten worden. Deze tuin moet zeker niet groot zijn, maar wel voorzien van een beetje gras.

Verder zoeken deze twee gezusters vooral een rustige thuis, waarin hun grenzen goed worden gerespecteerd en bewaakt. Geduldige mensen, die op een positieve manier hun wereld willen verruimen. Jonge kinderen zijn geen match voor de rust die ze zoeken in hun nieuwe thuis.

Ondanks hun rijpere leeftijd zijn Bella en Gigi zo gezond als een hoentje en hebben ze zeker nog een dosis energie bij. Ze zijn de ganse dag actief in de weer, en durven nog wel eens wat kattenkwaad uit te halen. Verder zijn het zeker ook rustige honden, die niet meer de nood voelen om dagelijks een halve marathon te lopen.

Ben jij op zoek naar twee metgezellen en spreekt het karakter van de twee gezusters jou helemaal aan? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met de zusjes.

Bella verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw