Hallo, Kookie

Kookie

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Nee
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Kookie op social media:
Naam:
Kookie
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 2 maand
Ras:
Mechelse Herder
Referentie:
1440

Kookie, zonder de ‘fortune’ als aansluitend bijvoeglijk naamwoord. Want geluk, dat heeft deze meid in haar leven nog niet gehad. Op éénjarige leeftijd kwam ze in het asiel terecht. Ze had op die leeftijd niet meer gezien dan de 4 muren van haar ren en werd oorspronkelijk aangekocht om de zesjarige dochter te plezieren in de corona-periode. Koekie mocht redelijk snel haar intrek nemen in een thuis, maar kwam even snel weer terug omdat ze het waakse karakter hadden onderschat. Opnieuw kwam er een adoptie om de hoek loeren, en dit bleek grote liefde te zijn. Koekie had hier haar gouden mandje gevonden, maar helaas moest de eigenaar naar de gevangenis en vindt hij geen oplossing bij familie of vrienden om Koekie op te vangen.  

.

Gezien het over een heel lange periode gaat, is het onoverkomelijk dat we voor Koekie een nieuwe thuis moeten zoeken. Het zou niet eerlijk zijn om haar hetzelfde vonnis te geven als haar baasje, want ze snakt echt naar een thuisomgeving.

.

Koekie is een speciaal gevalleke. Ze is een Mechelse herder die zeker haar rust kan vinden, en die de inborst van een échte gezinshond heeft. Graag slaapt ze op de zetel, en is ze betrokken bij alles wat haar baasje doet. Ze beoefent haar beroep als ‘waakhond’ graag op de zetel uit, liefst nog ondergestopt onder een fleecedekentje. Zeker niet in een hok of buiten in de tuin. Ze is de liefste knuffelaar en heeft een erg aangenaam speels karakter. Ze wordt dan ook beschreven als ‘een schatje’ en wordt zelfs door de ‘niet-mechelaar-liefhebbers’ aanbeden.

.

Haar enige werkpunt is haar omgang met onbekende mensen. Ze moet eerst vertrouwen hebben, alvorens je bij haar over de vloer mag en kan komen. Dit gaat gepaard met blaffen, en durft ook over te gaan naar bijten als ze de kans krijgt. Belangrijk is dus dat er bij bezoek een aparte ruimte is waar Koekie in kan vertoeven, en/of er benchtraining wordt gedaan, en/of een heel rustige ontmoeting met bezoekers op haar tempo. Op deze manier is het veilig voor Koekie en de bezoekers, gezien er best geen risico’s worden genomen. Eens je haar vertrouwen hebt, is dat wel voor het leven.

.

Koekie is zindelijk, bijt niets stuk en kan wel even alleen blijven. Ze is een waar wandelgenot dat niet trekt aan de leiband, en graag snuffelt. Ook neemt ze voldoende pauzes om te komen knuffelen en te genieten van het zonnetje op haar vacht. Ook op wandeling wil ze zo ver mogelijk wegblijven van vreemde mensen. Komen deze toch te dicht? Dan durft ze in de aanval te gaan. Ze is dus geen ideale partner om mee over de zondagsmarkt te wandelen.

.

Haar omgang met andere honden is wisselvallig. Een stabiele reu kan zeker geprobeerd worden, maar moeten meerdere kennismakingen aan vooraf gaan. Haar omgang met katten is niet goed. Ze heeft sowieso wel een jachtinstinct, want achter schapen durft ze te gaan als ze de kans krijgt.

.

We plaatsen haar niet bij jonge kinderen. Naar haar gezin zou ze een voorbeeldhond zijn, maar kinderen die op bezoek komen zou minder goed gaan. We denken dat ze meer rust zou vinden bij een gezin met enkel (jong-)volwassenen.

.

Koekie zoekt een stabiele, rustige thuis die haar aanschouwen als een lid van de familie. Bij voorkeur niet al te veel bezoek, en indien er toch bezoek komt, een aparte ruimte waar ze eventueel kan verblijven. Koekie zou graag een omheinde tuin hebben om lekker in te dartelen, maar het is geen must. Ze zou prima op een appartement kunnen leven, MITS ze voldoende wordt uitgelaten. En er wordt voldaan aan mentale en fysieke uitdaging.

.

Ben jij Koekie haar geluk? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze slanke dame.  

Kookie verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw