Hallo, Dion

Dion

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Onbekend
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Nee
Kan met andere katten?
Nee
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Ja
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Formaat
Groot
Deel Dion op social media:
Naam:
Dion
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
3 jaar en 3 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
1564

Dion werd afgestaan aan een dierenpension, omdat er niet langer meer zorg kon worden gedragen voor hem. Hij werd afgestaan onder de naam ‘Dior’, en als teefje. We hebben zijn naam iets vermannelijkt, gezien je er namelijk niet naast kan kijken dat hij een mannetje is. Jammer genoeg weten we verder niets over zijn verleden.

.

Dion is wel duidelijk het huiselijke leven gewoon, maar heeft nog wel een beetje begeleiding nodig. Hij is zindelijk, mits af en toe wel eens een accidentje. Hij zou zeker een opfrissing van zijn zindelijkheid kunnen gebruiken door middel van de eerste weken met hem naar buiten te gaan na het eten/spelen/slapen/… Ook het alleen blijven zal stapsgewijs opgebouwd moeten worden. In het asiel lijkt hij geen sloper te zijn, al durft hij wel eens uit verveling aan de dekentjes te knauwen. Wanneer hij qua energie verzadigd is, en hij voldoende kauwmateriaal krijgt, vermoeden we dat er geen verder sloopgedrag zal plaatsvinden.

.

Wie zoekt naar een actieve wandelvriend, is bij Dion aan het goede adres. Hij is medisch en orthopedisch volledig gezond verklaard en is een schoolvoorbeeld tijdens de wandeling. Hij trekt niet, en valt niet uit naar andere honden zolang ze niet te dicht in de buurt komen. Hij wenst geen kennismaking met andere honden. Dion heeft nood aan dagelijks enkele kilometers in de beentjes te krijgen, en is zeker geen ‘wandeling-rond-de-blok’-hond.

.

Zijn omgang met andere honden is, zoals hierboven vermeld, niet zo goed. In het asiel zelf maakt hij veel ruzie en hij is duidelijk nooit gesocialiseerd geweest met andere honden. Hij zoekt dan ook een thuis waar hij enige hond is. Zijn omgang met poezen is onbekend.

.

Dion is een stressgevoelige hond. Van zodra hij te veel prikkels binnenkrijgt, is het moeilijk om nog contact met hem te krijgen. Dit gaat niet gepaard met agressie, wel durft hij over te gaan tot rijden en speels pitsen. In het asiel heeft hij het momenteel erg moeilijk. We zijn er echt van overtuigd dat hij in een rustige situatie een andere hond is, die wij momenteel van hem zien.

.  

We plaatsen hem door bovenvermelde gedrag niet bij kinderen onder de 12 jaar.

.

Dion heeft een goed omheinde tuin nodig, om af en toe vrij zijn benen te strekken. Hij is geen graver. Bij onraad zou hij wel eens durven blaffen. Als hij alleen moet blijven, blijft hij liever binnenshuis, gezien hij moeilijker rust vindt buiten. Hij kent een bench, maar vele uren in een bench vertoeven vindt hij uiteraard niet fijn. Ook in de auto is hij het gewoon om in een bench te zitten.  

.

Hij is heel voedsel-gemotiveerd. Heb je lekkere snacks bij, dan ben je zijn beste vriend. Hij kent al een aantal commando’s, maar is zeker leergierig genoeg om nog een aantal extra commando’s te leren.

.

Denk jij onze lieve Dion een actieve thuis te kunnen bieden, maar ook een rustige omgeving waar hij kan bekomen van alle drukte in het asiel? Gelieve dan een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met Dionnemans.  

Dion verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw