Hallo, Muis

Muis

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Nee
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Nee
Ervaring met honden/ras vereist?
Nee
Formaat
Extra groot
Deel Muis op social media:
Naam:
Muis
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 11 maand
Ras:
Boerboel
Referentie:
20212538Ter adoptie: Muis boerboel? Deense dog? teefje geboren 25/06/2019

Muisje kwam bij ons na een inbeslagname samen met 2 langharige katjes.

Zij zaten in een woonst waar niemand meer aanwezig was, en waar slechts af en toe iemand even langskwam om voeding te geven.

Muis was natuurlijk daardoor heel erg bang toen ie bij ons kwam, en vertrouwde niemand... Anderhalve week lang kwam ze niet uit haar hok en blafte en gromde ze alleen maar als je dichterbij kwam...

Ondertussen is Muisje opengebloeid tot een supervrolijke meid eenmaal ze jou kent! Ze geniet weer van het leven, en kan weer sneller vertrouwen vinden in iemand!

Het is nog steeds zo dat vreemde mensen wat eng zijn voor haar, maar als er een vertrouwd persoon bij is en de nieuwe mensen hebben lekkers bij, dan ontpopt ze zich al gauw tot een supervrolijke enthousiaste meid!

Wandelen doet ze heel erg graag, maar ze kan wel nog behoorlijk trekken. Gezien ze een behoorlijk postuur heeft, moet je fysiek dus wel enigszins sterk in je schoenen staan in het begin om haar in de hand te houden.

Natuurlijk zal je met haar kunnen trainen om netjes langs je te gaan lopen, of toch tenminste al geen spanning meer te zetten op de riem, waardoor het fysieke minder belangrijk wordt. Maar dat vraagt een baasje dat zich dus wel even wilt engageren in het oefenen met haar.

Kwijlen is vrij eigen voor deze rassen. Dus een nieuw baasje mag er niet op tegen zien dat er af en toe een kwijlsliert ergens hangt:)

Muis heeft samengewoond met katjes maar is wel heel enthousiast naar katten toe. Bange katjes die gaan lopen, zullen geen match zijn.

Muis kan met onderdanige andere honden. Maar het leukste zou Muis het waarschijnlijk vinden om "Enig kind' in huis te mogen zijn en eens eindelijk aandacht te krijgen zoals ie het zolang heeft moeten missen!

Muis kan met grotere kinderen, voor kleine kindjes is ze te lomp en beseft ze niet hoe groot ze is en hoe sterk haar staart is (en die zwiept nogal in het rond:) )

Muis is netjes zindelijk hier als ze haar structuur heeft.

We hopen dat Muisje spoedig haar verdiende thuis mag vinden, waar ze weer al het vertrouwen mag krijgen in de mens en eindelijk veilig zit voor de rest van haar leventje!

Bij interesse mag er een mailtje gestuurd worden naar sofie@vzwdiereninnood.be met een duidelijk beschrijf van de thuissituatie alsook waarom u denkt dat u en muisje de match kunnen zijn!

 

 

Muis verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw