Hallo, Rayna

Rayna

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Onbekend
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Nee
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Onbekend
Kan vervoerd worden in de auto?
Ja
Kan met andere honden?
Onbekend
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Ja
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Ja
Deel Rayna op social media:
Naam:
Rayna
Geslacht:
Vrouwelijk
Leeftijd:
4 jaar en 0 maand
Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Referentie:
20212571

Ter adoptie: Rayna american stafford teef geboren 5/5/2020

Rayna kwam bij ons samen met haar mannetje na een grotere inbeslagname in een andere zone. Het betroffen teveel dieren voor het ene asiel om alleen op te vangen; waardoor wij ook 2 dieren aan hebben genomen.

Rayna werd overduidelijk als kweekmachine gebruikt.

Op zich is ze nog geen 4 jaar oud maar haar tepels hangen al halverwege haar pootjes.. daar is dus al serieus aan gedronken geweest..

Ze woonde samen met haar mannetje Boyko in een kennel bij de vorige eigenaar maar hier hebben we na 1 dag beslist hen te scheiden.

Boyko at namelijk bijna al de voeding op waardoor er weinig tot niets overbleef voor Rayna; en was bovendien behoorlijk agressief richting Rayna als het eten betrof.

Rayna was heel gelukkig met deze keuze, en heeft zich ondertussen lekker bij kunnen eten.

Zijzelf evenzeer uit echter wel enige bezitsagressie over voeding; ook richting mensen.

(Niet gek als je weet hoe ze heeft geleefd maar wel erg belangrijk om te weten natuurlijk.)

Rayna is heel lief naar mensen die ze kent maar als ze je niet kent, kon ze blaffen en grommen; en mogelijks zelfs happen. Ondertussen is haar gedrag hier al superhard in gebeterd en is ze eigenlijk een superblije vrolijke gup als ze mensen aan ziet komen!

Xana van K9 Campus komt regelmatig met haar trainen om haar klaar te stomen voor een nieuw huisje! Je kan hier klikken voor een filmpje van Rayna!

Ze kan prima langs andere honden doorwandelen zonder zich druk te maken, maar we wensen haar voor de veiligheid toch alleen te plaatsen.

Met kinderen wordt ze op dit moment niet geplaatst.

Ook zij kan wandelen aan de riem maar trekt jou; en zichzelf; het licht uit.

Ook bij haar is dus werk aan de winkel, net als bij haar mannetje.

Desalniettemin verdient Rayna, net als Boyko; eindelijk een baasje dat goed en lief voor haar zal zijn en haar eindelijk de opvoeding kan geven die ze nodig heeft en verdient. Ze is nog zo jong en heeft nog zo’n lang leven voor zich; het zou absoluut zonde zijn dat wat ‘de mens’ haar aangedaan heeft haar voor de rest van haar leventje blijft belemmeren..

We hopen dan ook een baasje te vinden met ervaring van het ras; een baasje dat consequent is maar wel positief en rustig en betrouwbaar. Die haar verder kan begeleiden in haar reis om een knappe betrouwbare dame te worden die tijd en de skills heeft gekregen om haar negatieve ervaringen te verwerken en te plaatsen..

Een veilig omheind tuintje en eventueel een buitenkennel zouden zeker een meerwaarde zijn; om haar van hieruit verder op te voeden en te begeleiden richting een betrouwbare huiswoef.

Het zou heel fijn zijn als het baasje open staat voor begeleiding van een gedragstherapeut om direct goed aan deze reis te beginnen en advies in te kunnen winnen als nodig.

Bij interesse mag er zeker een mail met een duidelijk beschrijf van de thuissituatie verzonden worden naar sofie@vzwdiereninnood.be alsook waarom u denkt dat jij en Rayna samen goed zouden matchen.

Delen mag natuurlijk heel graag!

 

 

Rayna verblijft momenteel in:

Dieren in Nood Vzw
OPHOVEN
Dieren in Nood Vzw
Bekijk alle dieren van Dieren in Nood Vzw