Hallo, Ruby

Ruby

Eigenschappen

Kan met kinderen om < 6 jaar?
Onbekend
Kan met kinderen om < 14 jaar?
Ja
Gesteriliseerd/gecastreerd?
Ja
Heeft toegang nodig tot een tuin?
Ja
Zindelijk?
Ja
Kan vervoerd worden in de auto?
Onbekend
Kan met andere honden?
Ja
Kan met andere katten?
Onbekend
Ervaring met andere diersoorten (bijv. kippen, konijnen,…)?
Onbekend
Kan alleen thuis blijven?
Onbekend
Basis commando's gekend?
Onbekend
Ervaring met honden/ras vereist?
Onbekend
Formaat
Groot
Deel Ruby op social media:
Naam:
Ruby
Geslacht:
Mannelijk
Leeftijd:
1 jaar en 7 maand
Ras:
Siberische Husky
Referentie:
1659

Ruby werd als puber aangekocht bij een broodfokker te Kasterlee voor grof geld. Enkele maanden later werd hij alweer doorgegeven aan andere mensen, na aankoop van een nieuwe hond. Ruby kon ook bij dit gezin niet blijven, en werd opnieuw doorgegeven. En wederom bleek ook deze thuis niet geschikt te zijn voor Ruby. Met drie jonge kinderen in huis bleek het toch te zwaar om een puberende husky op te voeden. Amper 1,5 jaar oud en al drie gezinnen gehad. Zo kwam Ruby in het asiel terecht.

Overenthousiast is hoe je hem het beste kan beschrijven. Hij is een echte clown, die alle gebeurtenissen even enthousiast benadert. Je ziet aan Ruby dat hij zichzelf heeft moeten leren amuseren, en dat doet hij dan ook. Hij kan van kleine zaken een feest maken. Echter schuilt er in dat feest ook een zekere tristesse. Hij weet niet hoe hij echt een connectie kan opbouwen met mensen. We zoeken dan ook een nieuwe thuis die het geduld hebben om met hem een band op te bouwen, en hiervoor alle tijd willen nemen die er nodig is. We kunnen je garanderen dat hij jouw geduld soms echt wel op de proef kan stellen.

Ruby heeft in zijn laatste huishouden in een buitenren geleefd. Dit is echter echt niet de thuis waar hij geschikt voor is. Hij blafte veel voor aandacht, wat natuurlijk ook begrijpelijk is. Hij zoekt een thuis met een heel grote omheinde tuin, maar waar hij wel altijd binnenshuis welkom is. Hij wil bij een gezin horen, en hier hoort ook een fysieke plaats binnen het huishouden bij. In het asiel blaft hij eigenlijk nauwelijks, en begrijpt hij goed best goed wat zijn grenzen zijn.

Hij moet nog veel leren. Zijn zindelijkheid zal vermoedelijk wel snel onder de knie zijn, en hij is zeker ook geen sloper. Alleen-blijven zal stapsgewijs opgebouwd moeten worden, maar ook hier voorzien we geen heel grote problematieken. Ruby is qua inborst een heel aangename hond. Belangrijk is gewoon dat hij rust kan vinden in zijn omgeving en situatie, en dat hij op een positieve manier aandacht krijgt in zijn toekomst. Bij de juiste thuis gaat hij vast en zeker een goedlachse droomhond worden.

Ruby is een bom vol energie. Hij heeft niet genoeg met dagelijks één wandeling om de blok en zoekt dan ook een actief gezin. Hij heeft nood aan fysieke en mentale uitdaging, en zou veel baat hebben bij basis-gehoorzaamheid. Ook is het belangrijk om, naast zijn dagelijkse uitlaatkleppen, hem rust aan te leren. In rustmomenten kan hij zijn mentale prikkels verwerken, fysiek rust nemen en opladen om een stabiele hond worden. Veel van zijn ‘lomper’ gedrag komt voort uit vermoeidheid.

Zijn omgang met andere honden is goed, maar net zoals hij met alles is, is hij wel erg enthousiast. Bij heel kleine, fragiele of oudere honden lijkt hij geen goede match. Stabiele honden van hetzelfde kaliber, die graag spelen, zouden een goed team met hem kunnen vormen. Ruby zou veel kunnen leren van een andere hond.

Zijn omgang met katten is onbekend.

Gezien hij zelfs volwassen mensen uit enthousiasme omver durft kegelen, zijn heel jonge kinderen geen goede combinatie met hem. Hij heeft zelf nog een hele opvoeding nodig, waardoor het belangrijk is dat zijn toekomstig gezin een zekere rust kent. Kinderen vanaf 12 jaar zouden zeker wel een mogelijkheid zijn.

Hij gaat erg graag mee op wandeling, maar zijn tuig aandoen is een hele beleving. Hij blijft niet stilstaan en maakt er een heel spel van. Eens op wandeling durft hij wel te trekken, maar is verder een heel fijne hond om mee op pad te nemen.

Ruby is erg lief, en bedoelt het allemaal erg goed. Hij is wel een allemansvriend die met niemand problemen heeft. Er schuilt geen kwaad in hem. Met een goede opvoeding wordt hij de fijne gezinshond, die hij altijd al geweest is.

Denk jij deze ongelooflijke knapperd een gouden mandje te kunnen bieden? Gelieve bij interesse een mail te sturen met een beschrijving van jouw woon-, werk- en gezinssituatie. Bij het voldoen aan de voorwaarden zal je een adoptie-aanvraagformulier in retour krijgen. Indien er een mogelijke match is, zal je zo spoedig mogelijk worden uitgenodigd voor een kennismaking met deze enthousiaste clown.

Ruby verblijft momenteel in:

Veeweyde vzw
WEELDE
Veeweyde vzw
Bekijk alle dieren van Veeweyde vzw